Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv iz Srbije

Klemm: 'Do sastanka branitelja s veteranima iz Srbije će sigurno doći'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do sastanka predstavnika hrvatskih branitelja i ratnih veterana iz Srbije u budućnosti će sigurno doći, kazao je Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata povodom poziva iz Srbije za održavanje takvog sastanka.

Josip Klemm je, međutim, istaknuo da je sastanak predstavnika hrvatskih branitelja s veteranima iz Srbije moguć tek nakon što braniteljske udruge utvrde zajedničko stajalište o njegovim temama, pri čemu je najvažnije saznati istinu o nestalima. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Jedno piće? Klemm: S Matićem nije bio tajni sastanak već privatno druženje Slika nije dostupna 'Šator ostaje' GODINU DANA PROSVJEDA I ŠATORA U SAVSKOJ Branitelji će održati konferenciju

"U idućem vremenskom razdoblju braniteljske udruge u Hrvatskoj donijet će zajedničko stajalište o tim temama te će do radnog sastanka s predstavnicima veterana iz Srbije sigurno doći. Ali, kako je veteranska scena i u Srbiji raznolika, u vremenu koje slijedi moramo naći adekvatne sugovornike", ističe Klemm komentirajući članak u "Večernjem listu" u kojem se navodi da je iz Srbije stigao javni poziv hrvatskim braniteljima za "prijateljski posjet i radni sastanak".

U tekstu se citira izjava tajnika Saveza ratnih veterana Srbije Željka Vukelića da "najveći kredibilitet u rješavanju spornih pitanja imaju upravo ratni veterani, prije nego političari".

Klemm podsjeća da se zalaže za politiku dijaloga te smatra kako je takav sastanak u idućem razdoblju potreban prvenstveno da bi se riješilo pitanje nestalih osoba, ali i zbog novih generacija, a podršku očekuje i od državnih institucija.

"Ne trebamo se mi voljeti, ali mi smo generacija koja zna loše strane rata i sigurno novim generacijama ne želimo da prožive ono što smo mi proživjeli i doživjeli. Nismo za retoriku prijetnji i zveckanja oružjem, već politiku dijaloga i rješavanje problema koji su proizašli iz rata, te osiguranja mira i dobre budućnosti za naše mlade", poručuje Klemm. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene