Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon pisma djelatnika Fonda za zaštitu okoliša o imenovanju Sanje Kalambure na mjesto šefice, oglasili su se i iz samog Fonda.


Podsjetimo, u pismu šestero nezadovoljnih djelatnika i djelatnica Fonda oni su, tvrde, pojasnili što je sve ministrica Mirela Holy znala o Kalamburi.

Vezani članci Sjednica Vlade - 8 Vlada imenovala novog šefa Fonda za zaštitu okoliša, riječ je o nekadašnjem drugom čovjeku Hrvatskih voda u vrijeme vlade SDP-a Dubravko Ponoš (Foto: Matija Habljak/PIXSELL) "Odšarafit ću ti glavu": Vlada razriješila Dubravka Ponoša iz Fonda za zaštitu okoliša

U pismu se, između ostalog, navodi da je 'ministrica Holy dala izravan nalog svom pomoćniku, a kojeg je imenovala u Upravni odbor Fonda, gospodinu Davoru Škrlecu, da iznađe načina kako angažirati gospodina Dejana Kalamburu, brata Sanje Kalambure, na poslovima konzultanta za otpad. Budući da to nisu mogli učiniti unutar ministarstva, gospodin Škrlec je 'potiho', prije dva mjeseca uredio da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sklopi s gospodinom Dejanom Kalamburom ugovor, za obavljanje konzultantskih poslova, bez ikakvog javnog natječaja'. Danas je iz Fonda stigla reakcija.

'Netočne su tvrdnje da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ima zaključen bilo kakav ugovor o suradnji s Deanom Kalamburom niti tvrtkom B.B.S. project za obavljanje konzultantskih poslova u svezi otpada. Zlonamjerne su i insinuacije da je predsjednik Upravnog odbora Davor Škrlec po naputku ministrice Mirele Holy prije dva mjeseca 'potiho' urgirao za taj angažman jer Dean Kalambura, ponovno ističemo, nije u nikakvoj poslovnoj vezi s Fondom', stoji u priopćenju Fonda u kojem se demantira prethodno pismo djelatnika.

'Također ističemo, da se sukladno ovlastima, predsjednik Upravnog odbora Fonda ne bavi tekućim operativnim poslovima, pa tako ni sklapanjem bilo kakvih ugovora o suradnji ili djelu, već zajedno s ostalim članovima Upravnog odbora donosi strateške odluke vezane za financiranje program i projekata iz područja zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije', zaključuje se u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.