Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

'Zlonamjerne insinuacije'

Reagirali na pismo djelatnika: 'Dean Kalambura nije u poslovnoj vezi s Fondom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon pisma djelatnika Fonda za zaštitu okoliša o imenovanju Sanje Kalambure na mjesto šefice, oglasili su se i iz samog Fonda.

Podsjetimo, u pismu šestero nezadovoljnih djelatnika i djelatnica Fonda oni su, tvrde, pojasnili što je sve ministrica Mirela Holy znala o Kalamburi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova runda Ostalo još 1,8 milijuna kuna: Od četvrtka se ponovno primaju prijave za sufinanciranje električnih vozila Slika nije dostupna Rekordna navala "Tražimo da se natječaj ponovi!" - Građani bijesni zbog natječaja za energetsku obnovu, stigao odgovor Fonda

U pismu se, između ostalog, navodi da je 'ministrica Holy dala izravan nalog svom pomoćniku, a kojeg je imenovala u Upravni odbor Fonda, gospodinu Davoru Škrlecu, da iznađe načina kako angažirati gospodina Dejana Kalamburu, brata Sanje Kalambure, na poslovima konzultanta za otpad. Budući da to nisu mogli učiniti unutar ministarstva, gospodin Škrlec je 'potiho', prije dva mjeseca uredio da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, sklopi s gospodinom Dejanom Kalamburom ugovor, za obavljanje konzultantskih poslova, bez ikakvog javnog natječaja'. Danas je iz Fonda stigla reakcija.

'Netočne su tvrdnje da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ima zaključen bilo kakav ugovor o suradnji s Deanom Kalamburom niti tvrtkom B.B.S. project za obavljanje konzultantskih poslova u svezi otpada. Zlonamjerne su i insinuacije da je predsjednik Upravnog odbora Davor Škrlec po naputku ministrice Mirele Holy prije dva mjeseca 'potiho' urgirao za taj angažman jer Dean Kalambura, ponovno ističemo, nije u nikakvoj poslovnoj vezi s Fondom', stoji u priopćenju Fonda u kojem se demantira prethodno pismo djelatnika.

'Također ističemo, da se sukladno ovlastima, predsjednik Upravnog odbora Fonda ne bavi tekućim operativnim poslovima, pa tako ni sklapanjem bilo kakvih ugovora o suradnji ili djelu, već zajedno s ostalim članovima Upravnog odbora donosi strateške odluke vezane za financiranje program i projekata iz područja zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije', zaključuje se u priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene