Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUPROTNI POGLEDI

Razgovori kod Predsjednice: "Ovo nisu konzultacije"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obavit će razgovore s predstavnicima svih parlamentarnih političkih stranaka.

Nakon burnih događaja u Saboru, brojnih preokreta, ali i nedoumica koje su ostale, zasigurno neće nedostajati tema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastanak na Pantovčaku Premijer Orešković razgovarao s predsjednicom Grabar Kitarović Slika nije dostupna Koji je razlog? Šef SOA-e i danas bio u Uredu predsjednice

Predsjednica kaže da se želi informirati od neposrednih aktera, iz prve ruke, da oni kažu njihov pogled na ovu političku situaciju. Poglavito je zanima što kane napraviti u budućnosti, dakle koji su njihovi idući koraci.

U Uredu predsjednice inzistiraju da ovo nisu konzultacije jer kažu da se konzultacije održavaju samo i isključivo nakon parlamentarnih izbora, nego su ovo razgovori sa šefovima svih parlamentarnih stranaka.

Predsjednica, kažu, mora skrbiti po Ustavu o funkcioniranju države i može razgovarati kad god, gdje i s kim želi na tu temu.

U petak rano ujutro počinju ti razgovori. Najprije dolaze predstavnici nacionalnih manjina, a potom nezavisnih klubova. Negdje između 12 i 13 sati dolazi najprije Most, SDP i na kraju HDZ.

U Uredu predsjednice su mi rekli kako su svi pozvani potvrdili svoj dolazak. Bit će zanimljivo vidjeti što će reći čelnici HDZ-a i Mosta jer imaju potpuno suprotne poglede na pitanje izbora novog predsjednika Hrvatskog sabora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene