Saborski zastupnici do kraja su ostali podijeljeni oko opoziva ministra financija Zdravka Marića. Rezultat je bio 75 zastupnika za opoziv i isto toliko protiv. Nezavisni Željko Glasnović napustio je sabornicu u vrijeme glasovanja.

Galerija


Oporba koja je pokrenula opoziv ministra Zdravka Marića nije uspjela pridobiti 76 zastupnika na svoju stranu potrebnih za izglasavanje nepovjerenja. Rezultat je na kraju bio 75 za opoziv i 75 protiv.

Vezani članci Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 SDP-ovci o tome treba li Opačić biti izbačena iz stranke Nikola Grmoja (Dnevnik.hr) Grmoja: "Od 2007. godine porezni nadzor nikada nije ušao u Agrokor, a Marić je to znao!"

Situacija je bila napeta već danima i znalo se da će odluka pasti u foto finišu. Na glasovanju, na kojem su se zastupnici izjašnjavali pojedinačno, bilo je iznenađenja. Jedno je priredio Tomislav Saucha koji je nedavno izašao iz SDP-a pritisnut "Aferom dnevnice". On je, suprotno nadanjima SDP-ovaca, glasao protiv opoziva Marića. 

S druge strane, Bruna Esih, nezavisna zastupnica s liste HDZ-a koja je najavila da neće dati podršku većini premijera Andreja Plenkovića, ipak je glasala protiv opoziva ministra Marića.

Nezavisni Željko Glasnović napustio je sabornicu kada je prozvano njegovo ime i mahnuo uz pozdrav: "Doviđenja!"

Kako su se o Mariću pojedinačno izjašnjavali zastupnici pogledajte u videu.