Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je na radnom sastanku u ponedjeljak predmet protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog imenovanja Tomislava Lauca u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak.


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa napominje da još nema formalnu odluku u predmetu jer tek treba utvrditi sve relevantne činjenice u tom slučaju i potom, kao i u svim drugim predmetima, na jednoj od sjednica donijeti odluku o mogućem pokretanju postupka.

Napominju također kako je predmet otvoren zbog okolnosti koje nisu istovjetne onima zbog kojih je ranije otvoren predmet protiv istog dužnosnika.

Tomislav Tomašević Zagrebu je obećavao drukčiji pristup, no sporne odluke već se nižu: Dnevnik Nove TV doznaje zanimljive detalje o Tomaševićevim potezima

Lauc je, po pisanju medija, za Tomaševićevu kampanju donirao 10.000 kuna.

Riječ je o drugom otvorenom predmetu protiv Tomaševića nakon što je u lipnju otvoren postupak zbog mogućeg imenovanja suprotno proceduri, odnosno povrede članka 15. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik Dnevnik Nove TV doznaje: Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet protiv Tomislava Tomaševića

Saborska zastupnica stranke Možemo! Sandra Benčić izjavila je novinarima da su ljude birali na temelju stručnosti i objektivnosti te da Lauc nije član stranke.

Naglasila je da članovi upravnih vijeća nisu zaposlenici i dobivaju naknadu od 750 kuna. Uvjerena je da postupak protiv Tomaševića neće biti pokrenut.