Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAT U UKRAJINI

Herson bombardiran osam puta u 24 sata: Među ozlijeđenima i djeca

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Jedna je osoba poginula, a tri su ranjene noću na ponedjeljak u ruskim bombardiranjima južne ukrajinske regije Herson, objavila je lokalna vojna uprava.

Jedna osoba je poginula u regiji Herson, a 37 osoba je ranjeno u Dnjipru, među njima troje djece.

Ukrajinske oružane snage priopćile su da je protuzračna obrana presrela 15 od 18 ispaljenih projektila. Među glavnim metama bio je grad Pavlohrad u blizini Dnjipra. Dužnosnik kojega je postavila Rusija rekao je da su pogođeni resursi za ukrajinsku ofenzivu.

 

Vladimir Rogov je na Telegramu napisao da su projektili ciljali željezničku infrastrukturu i skladišta goriva.

"Ruska vojska je ciljala stambene četvrti regije i službenu zgradu u središtu Hersona", objavio je voditelj vojne uprave Oleksander Prokudin na Telegramu.

"U toj ruskoj agresiji jedna je osoba poginula, a tri su ranjene među kojima je jedno dijete", dodaoje Prokudin.

Herson je bio bombardiran u osam navrata proteklih 24 sata, objavio je.

Pročitajte i ovo Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev Nakon što je blokiran Dmitrij Medvedev opet sipa bijes: "Razorit ćemo sve neprijatelje, uključujući podlu Poljsku i druge zapadne gnjide"

Oštećeno je 19 višekatnica, 25 privatnih kuća, šest škola i vrtića te pet trgovina.Ukrajinska vojska već neko vrijeme govori o velikoj protuofenzivi, ali ne precizira gdje i kada bi mogla biti pokrenuta.

Pavlohrad je na teritoriju pod kontrolom Ukrajine, oko 110 kilometara od bojišnice.Čelnik gradske vojne uprave Kijeva Sergij Popko rekao je da su rakete oborene i u zračnom prostoru Kijeva.

U regiji Herson, koju još uvijek djelomično kontrolira Rusija, ukrajinske regionalne vlasti objavile su da su Rusi izveli 39 granatiranja.

Pročitajte i ovo Vojnici na prvoj crti žestoki napadi Šef Wagnera ukrajinsku protuofenzivu nazvao mogućom "tragedijom za Rusiju", Macron ponovno obećao pomoć Zelenskom

Ruski dužnosnici rekli su da su četiri osobe ubijene u nedjelju u ruskom pograničnom selu u ukrajinskom zračnom napadu. U međuvremenu, ukrajinski dužnosnik rekao je u ponedjeljak da je vojska istjerala ruske snage s nekih položaja u Bahmutu, istočnom gradu koji je mjesecima pod opsadom.

General Oleksandr Sirski, zapovjednik kopnenih snaga, rekao je na Telegramu da je situacija još uvijek "prilično teška", ali da "neprijatelj nije u stanju preuzeti kontrolu nad gradom".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene