Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mnogi su došli pogledati automobile nekih ministarstava i državnih poduzeća.


Velika guža u Svetom Ivanu Zelini. Mnogi su došli pogledati automobile nekih ministarstava i državnih poduzeća. Svoje nove vlasnike čeka više od 200 automobila koji će u subotu na licitaciju. Procedura je jednostavna - onaj tko ponudi više postaje vlasnik.

Vezani članci Ilustracija Dvije europske zemlje zabranit će prodaju dizelaša i benzinaca prije roka Slika nije dostupna RASPRODAJA DRŽAVNIH VOZILA Dražba koja se ne propušta - U ponudi 203 vozila

Automobili nekih ministarstava i državnih tvrtki opet su privukli velik broj zainteresiranih. Trebalo je sve dobro pregledati, kupnja je po principu viđeno-kupljeno. Svoje nove vlasnike čeka više od 200 automobila različitih marki.

'Ima dobrih automobila koji su po 9-10 godina stari. Ali što reći? Nikad ne znaš što te čeka, kao da imaš mačka u vreći. Dobra je stvar što ti se jamčevina kasnije vrati', kazao je jedan od potencijalnih kupaca.

Ponuda automobila uistinu je šarolika. Početne cijene kreću se od 2.000 pa do 40.200 kuna.

Profili kupaca - različiti. Neki kupuju za svoj gušt i hobi. Drugi u tim automobilima vide izvor rezervnih dijelova i mogućnost zarade. Nekima su posebno zanimljivi bili policijski terenci.

'Gledao sam te džipove, ali zadnja dva puta nisam kupio ništa. Tako da ne vjerujem ni sada, cijene se podignu, na kraju za te novce možeš kupiti ispravan'.

Prije same licitacije potrebno je uplatiti jamčevinu. 10 posto od početne cijene vozila.

'U većini slučajeva do sada na prethodnim dražbama prodalo se nekih 80-ak posto. Ne vjerujem da će i sutra biti drugačije', kazao je Mario Perić, voditelj licitacijske prodaje.

A s limenim ljubimcem kući će oni koji ponude - najviše.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju