Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon priloga Provjerenog

Raspisana tjeralica za muškarcem koji je godinama silovao i mučio pse

Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4
Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4 Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4 Foto: Provjereno Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 2 Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 2 Foto: Provjereno +0 Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 9 Galerija 1/3 >>
Zaposlenik Europskog parlamenta već šest godina izbjegava suđenje za silovanje svojih pasa. Cijeli je proces snimao. Policija je u njegovom stanu pronašla stotine videozapisa. Za šest mjeseci slučaj bi mogao u zastaru. Za njim je raspisana tjeralica.

Čovjek koji je godinama fizički zlostavljao svoje pse danas radi u Europskom parlamentu i već šest godina uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj. No zakon je takav da bi cijeli proces za šest mjeseci – mogao u zastaru. Javnost je za ovaj slučaj saznala još 2015., kada je policija do otkrića došla slučajno.

Po dostupnim podacima, muškarac o kojem je riječ imao je obrt koji se bavi grafičkim dizajnom. Bio je i član Ekumenskog vijeća za dijalog Hrvatske biskupske konferencije, odakle tvrde da institucije s njima nikada nisu kontaktirale vezano za navedeni slučaj. Sadašnji poslodavac, Europski parlament, ne želi komentirati procese koji su u tijeku i poštuje presumpciju nevinosti.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4 RADI U EUROPSKOM PARLAMENTU Hoće li Zagrepčanin koji je godinama silova svoje pse odšetati slobodan? "Začuđuje kako sud ne promišlja da taj čovjek možda u ovom trenutku čini jednak zločin"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mučenje i ubijanje životinja Muškarac kod Zadra zračnom puškom gađao mačke svojih susjeda i jednu ubio, reagirala policija

Kada se osoba kojoj se sudi ne odaziva na suđenje, postoje instrumenti koji se mogu pokrenuti. Zbog toga, stranica Eyes of an angel, koja se bavi zaštitom životinja, poslala je primjedbu Vrhovnom sudu zbog otezanja postupka.

Iz Vrhovnog suda su prioćili kako za sada nema razloga za postupanjem sudske uprave Vrhovnog suda Republike Hrvatske, ali da je za njime raspisana tjeralica 30. ožujka ove godine.

18. ožujka Kazneni sud u Zagrebu, koji vodi postupak, odredio je istražni pritvor osumnjičenome, no on taj isti sud izbjegava. Tražila ga je i belgijska policija, no nije ga našla. Ipak, naši zastupnici znaju o kome se radi i redovito ga viđaju na radnom mjestu, u Europskom parlamentu, što je za Provjereno u razgovoru potvrdila i Biljana Borzan.

Postupak protiv tog čovjeka vodi se od 2017. godine, na njemu se promijenilo nekoliko sudaca, a zabrinjava što da 21. rujna ove godine nastupa apsolutna zastara.

O cijelom slučaju zadnje je izvještavalo Provjereno

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene