Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon Milanovića

Raspada se SDP-ova koalicija, otpale već tri stranke: ''Izgurali su nas''

Još jedna stranka ispala je s SDP-ova kolosijeka nakon najave predsjednika Republike Zorana Milanovića da će sudjelovati u parlamentarnim izborima, i to na SDP-ovoj izbornoj listi te kao kandidat za premijera bez podnošenja ostavke na predsjedničku funkciju.

Što li će do 17. travnja kada će se održati parlamentarni izbori ostati od SDP-ove koalicije?

Već su otpale tri stranke - Radnička fronta, IDS i Fokus.ž

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Demontaža Sabine Tandare Knezović Burno na sučeljavanju o zdravstvu: Kandidati se sukobili oko brojnih vrućih tema

 Predsjednik IDS-a Dalibor Paus rekao je da je velika koalicija predvođena SDP-om za njih "više-manje gotova priča" te da ih je ta stranka na neki način izgurala prihvaćanjem predsjednika Republike Zorana Milanovića za premijerskog kandidata.

Važno je pobijediti, ali je to nužno napraviti na pošten i zakonit način, kazao je Paus za HRT.

Pročitajte i ovo Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Prije par dana predsjednik SDP-a Peđa Grbin kazao je da Radnička fronta (RF) neće biti dio njihove koalicije, a Katarina Peović iz RF-a kazala je da bi ionako izašli iz te grupacije jer im Milanović nije prihvatljiv kao kandidat za premijera.

''Nama nije cilj spaljena zemlja''

I Fokus je napustio lijevo-liberalnu koaliciju. Izaći će samostalno na izbore, objavio je predsjednik stranke Davor Nađi.

''Trenutno je u Hrvatskoj takvo usijanje i psihoza kao za vrijeme hladnog rata. Imamo dvije strane koje jedna drugoj prijete, i na kraju će stvarno ostati samo spaljena zemlja. Istina je da smo u više navrata razgovarali sa SDP-om. Također, istina je da su se svi drugi dogovorili ili ispali iz tih dogovora sa SDP-om. Svi osim nas. Mi smo ostali zadnji upravo zbog toga što smo upozoravali SDP da nije dovoljno samo promijeniti HDZ s vlasti, već da trebamo znati što ćemo raditi dan poslije. Nažalost, nismo nikako mogli doći u poziciju da konstruktivno razgovaramo o programu'', kazao je, između ostalog, Nađi u objavi na Facebooku.




 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene