Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rasistički ispad Stavrosa: 'Glupa Afrikanko'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasmin Stavros, hrvatski estradnjak, navodno je grubo rasistički napao i vrijeđao Paulette Boquist, suprugu Caya R. Boquista, zaposlenog u Europskoj organizaciji za sigurnost zračnog prometa.

Incident se dogodio u nedjelju, 20. svibnja ove godine, na prvom jutarnjem letu Croatia Airlinesa iz Dubrovnika za Zagreb, tvrdi Lela Vujanić koja se spomenutim avionom vraćala s konferencije Ženske infoteke u Dubrovniku, prenosi Feral.

Pročitajte i ovo Policija "Bio je to strašan stres" Azijca napali u Zagrebu: "Rekao mi je 'fu*k you China', a onda sam dobio bocom u glavu pa su krenuli udarci..." Uhićen Juraj Mesić koji je rasistički vrijeđao strance u Zagrebu - 9 Nepravomoćna odluka Rasist koji je vrijeđao strance dobio 10 mjeseci zatvora: "Smatram da sam ja žrtva u cijelom slučaju, na mene je pokrenut medijski linč"

"Stavros je sjedio pored bračnog para Boquist i od početka se čudno ponašao. Čitao je nekakve novine i nekoliko puta laktom udario gospođu Paulette, crnkinju. Ona ga je pristojno zamolila da prestane i tada ju je počeo vrijeđati", tvrdi Vujanićeva.

Sve to događalo se prije uzlijetanja, pa je Stavros, na upozorenje Paulette Boquist reagirao nevjerojatno razdraženo: "Vikao je 'šta ćeš ti u mojoj zemlji glupa Afrikanko, glupa crnkinjo, ajde u Afriku igrat se s majmunima.' 

Zatim je otišao do posade i tražio da ga premjeste, ali su mu kazali da nemaju gdje, jer je avion pun. Kad se vratio na mjesto, nastavio je prijetiti, pa sam predložila da zamijeni mjesto sa mnom, a ja sam sjedila u blizini", ističe Vujanićeva.

Priču je potvrdio i Cay R. Boquist, a Stavros je kazao kako su to sve gluposti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene