Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bandić najavio

Radovi na Muzeju gotovi najkasnije do početka travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građevinski radovi na Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu trebali bi biti završeni do kraja ožujka, to jest do početka travnja, izjavio je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a obnašateljica dužnosti ravnateljice Muzeja Snježana Pintarić najavila je da bi Muzej trebao biti otvoren ove jeseni.

Bandić je to najavio prilikom obilaska gradilišta Muzeja suvremene umjetnosti, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu kulture Jasenom Mesićem i predsjednicom zagrebačke Gradske skupštine Tatjanom Holjevac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Muzej suvremene umjetnosti je kapitalna investicija vrijedna oko 450 milijuna kuna. Riječ je o zajedničkom projektu grada Zagreba i Ministarstva kulture, rekao je zagrebački gradonačelnik, dodajući kako mu je drago što će, sedam godina nakon što je potpisan Ugovor o početku izgradnje, do kraja ožujka, to jest do početka travnja s gradilišta izići "Tehnika" kako bi se posao mogao nastaviti.

Grad će uložiti u opremu infrastrukture

Napomenuo je da je investicija zasad oko 260 milijuna kuna bez PDV-a, a taj je građevinski dio, kako je rekao, 'u početku bio projiciran na 180 milijuna kuna'.Također je izvijestio da su završena tri usporedno raspisana natječaja za opremu Muzeja i dovršetak radova.Bandić je podsjetio da je rješenje imovinsko-pravnih poslova trajalo sedam godina, te da su prije mjesec i pol dana ispunjeni preduvjeti da se to može završiti. Dodao je da će grad uložiti stotinjak milijuna kuna u opremu infrastrukture oko Muzeja, koju sam finacira.

Muzej suvremene umjetnosti je kapitalna investicija vrijedna oko 450 milijuna kuna 'Ovo je jedan od najvećih projekata za nas u Ministarstvu kulture. Žao nam je da ovaj projekt nije bio i prije završen, i vjerujemo da se to može sada realizirati. Ministarstvo je svake godine osiguravalo značajna sredstva i osiguravat će značajna sredstva da se ovaj projekt završi', istaknuo je državni tajnik u Ministarstvu kulture Jasen Mesić.

Kada se osigura muzejski postav i prostor za rad projekt je završen

Naglasio je da, po mišljenju Ministarstva kulture, do spomenutog roka treba osigurati i muzejski postav i prostor za rad ljudi, te da će se moći tada reći da je taj projekt završen.U informaciji podijeljenoj novinarima navodi se kako su u tijeku završni radovi, ugovoreno je audiovizualno opremanje studija i polivalentne dvorane, a slijedi opremanje objekta inventarom i informatičkim sustavom. Radi se i na odvodnji i opločenju pješačkog dijela na istočnoj strani Muzeja, a u tijeku su radovi i na komunalnoj infrastrukturi (prometnica, kanalizacija, DTK, javna rasvjeta i hortikulturno uređenje).

Sporazum o izgradnji zgrade Muzeja suvremene umjetnosti potpisali su Ministarstvo kulture RH i grad Zagreb, čime su preuzeli obvezu osiguranja potrebnih financijakih sredstava za izgradnju, i to u jednakim dijelovima, po dinamici izvođenja projekta i u skladu s terminskim i financijskim planom utvrđenim Investicijskim projektom.Autor projekta je Igor Franić, izvođač Tehnika d.d., nadzor gradnje obavlja Interkonzalting d.o.o., nadzor opremanja Studio G2 d.o.o., a zgrada Muzeja ima podrum, prizemlje i tri kata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene