Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno istražuje

Radnici PIK-a Vrbovec ekskluzivno za Provjereno progovorili o tome s kakvim su mesom radili

Radnik PIK Vrbovca o načinu rada u toj tvrtki (Foto: Provjereno)
Radnik PIK Vrbovca o načinu rada u toj tvrtki (Foto: Provjereno) Provjereno
Aktualno Galerija Radnik PIK Vrbovca o načinu rada u toj tvrtki (Foto: Provjereno) Radnik PIK Vrbovca o načinu rada u toj tvrtki (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Ivana Paradžiković razgovara s radnikom PIK Vrbovca (Foto: Provjereno) Galerija 1/2 >>
Radnici su odlučili progovoriti o načinu rada jedne od najpoznatijih domaćih mesnih kompanija s kraja 2016. i početka 2017. godine.

U tvornicu im je stizalo meso koje je bilo pred istekom roka trajanja, staro i loše kvalitete, prepravljali su datume ili prepakiravali gotove proizvode u nove folije, a u proizvodnji kobasica i salama koristili su meso za koje oni tvrde da je bilo zaraženo – ispovijest je ovo radnika koji su za „Provjereno“ odlučili progovoriti o načinu rada u jednoj od najpoznatijih domaćih mesnih kompanija – PIK Vrbovca – s kraja 2016. i početka 2017. godine. S njima je razgovarala Ivana Paradžiković.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

„Vidimo porijeklo, iz koje države dolazi i datum i istek roka trajanja. Mislim da oni to i kupuju iz razloga jer znaju da je to meso i pred istekom roka i sumnjive kvalitete, jer ga dobiju praktički za bagatelu. Ovi iz vanjskih država, oni si lijepo isprazne svoje kontejnere i to sve za PIK bude dobro“, svjedočila je jedna od osoba koja je željela ostati anonimna.

Radnik PIK Vrbovca o načinu rada u toj tvrtki (Foto: Provjereno) Ivana Paradžiković razgovara s radnikom PIK Vrbovca (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno

Na pitanje kako su znali da je meso s kojim su u tom periodu radili bilo sumnjive kvalitete, odnosno zaraženo, jedan od radnika odgovara: „Znamo iz tog razloga jer je na svakoj toj paleti prikazana crvena oznaka, veterinarska oznaka – termička obrada. Dođe nalog od šefa da dolazi dvije, tri tone toga zaraženog mesa i to meso se mora upotrijebiti.“

To se događalo u navratima, prisjeća se jedan od radnika. „Nije to bilo u kontinuitetu. To se znalo događati u navratima. Ako se ja dobro sjećam, krajem prošle i početkom ove godine. Dođe jedna paleta te sirovine i treba ju potrošit i onda dođu dvije, tri normalne pa opet dođe ta zaražena“, tvrdi.

Radnici tvrde da su dobili upute za poseban oprez pri rukovanju sa takvim mesom koje nakon termičke obrade bude zdravstveno ispravno.

Cijele ispovijesti radnika, ali i što na sve to kažu u PIK Vrbovcu te koje je mišljenje stručnjaka iz Laboratorija za tehnologiju mesa i ribe i Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", pogledajte u sutrašnjem „Provjerenom“ koje je na rasporedu u 22.30 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene