Radnici Đure Đakovića iz Slavonskog Broda ponovno su u štrajku, jer ni nakon obećanja ministra, nisu dobili plaću za listopad, dok je račun tvrtke blokiran

Galerija


Zbog blokade računa, radnicima plaće ni u rujnu nisu bile isplaćene na vrijeme. Rješenje problema ministar Horvat vidio je u suradnji sa strateškim partnerima i Vladom SAD-a, no to za sada nije urodilo plodom.

Vezani članci Ministar gospodarstva Darko Horvat s radnicima Đure Đakovića (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Ministar posjetio "Đuru Đakovića" i obećao isplatu plaća. Radnici u utorak odlučuju o nastavku štrajka Župan Danijel Marušić o isplati zaostalih plaća radnicima Đure Đakovića (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Brodsko-posavski župan najavio rješenje za plaću radnika Đure Đakovića koji su u štrajku

Ministar Horvat tvrtku bi trebao posjetiti u ponedjeljak. Jutros su radnici nezadovoljstvo izrazili pred zgradom Županijske uprave. Razgovarali su sa županom i predsjednikom županijske skupštine.

Radnici su pred upravom uzvikivali „ne damo Đuru“. Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, obratio se radnicima i poručio im da moraju shvatiti kako nije sve tako jednostavno, te kako će oni u Županiji odraditi sve što mogu.

„I sutra izlazimo u grad. i sljedeći dan izlazimo u grad! Dok ne dobijemo odgovore i rješenja!! Jasan je bio Ivan Barić, zamjenik sindikalnog povjerenika u Đuri Đakoviću.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr