Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv uprave i nadzornih odbora svih tvrtki u sastavu Coninga radnici su podnijeli prijavu Državnom odvjetništvu zbog sedam neisplaćenih plaća.


Zbog netransparentnog poslovanja, radnici Coninga d.d. Državnom odvjetništvu podnijeli su prijavu protiv uprave i nadzornih odbora svih tvrtki.

>> FOTO: Čačić snimljen za volanom!

Vezani članci Carinici, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 I carinici kreću u štrajk? "Već nekoliko godina tražimo korekciju koeficijenata" Slika nije dostupna Radnici Coninga u štrajku: 'Čačića vidimo samo na fitnesu u zgradi preko puta'

Nakon što postupak mirenja uprave i zaposlenih u Coningu nije uspio, radnicima koji štrajkaju od četvrtka pridružilo se i stotinjak kolega. Upozorili su i na mobing nad zaposlenicima koji upozoravaju na nepravilnosti.

Od štrajka neće odustati dok im se ne uplati sedam zaostalih plaća. Radnicima nisu uplaćivani ni doprinosi za posljednje tri godine.

'Mi smo poslali DORH-u prijavu protiv kompletne uprave i nadzornih odbora svih firmi za netransparetno poslovanje, neisplatu plaća, sad je na njima. Da ih više ne prozivamo preko medija, nego smo direktno poslali i obavijestili upravu o tome', rekao je sindikalni povjerenik Srećko Vidaček.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook