Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset i pet Magminih radnica iz Rijeke podnosi prijedlog za pokretanje stečaja nad tom zagrebačkom tvrtkom putem odvjetnika.


Radnicama nije isplaćeno sedam plaća, neke su dobile otkaz, a neke su zbog otkaznog roka tek ovih dana prijavljene na zavod za zapošljavanje.

Vezani članci Pero Ćorić HSP AS prijavio Peru Ćorića zbog krađe promopulta, govornice, kuhinjskog bloka, kipa Ante Starčevića... Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik Nove TV) Propast tvrtki, dugovi veledrogerijama, prisjećanje na žene žrtve nasilja – Sve je to u tjednu za nama zasjenila afera JANAF

'Kad sedam mjeseci ne dobivate ništa, onda si razmišljate što i kako dalje. Gotovo svi imamo djecu, a dijete treba za školu, za marendu. Ako imate tinejdžera, oni bi izašli u kino, a od kud im dati?', kaže radnica Karmen Miletić.

>> Dražba robe iz posrnule Magme propala

Vlasnik, Goranko Fižulić, kaže da su radnice sukladno dogovoru s gradom Rijekom, tj. vlasnikom prostora, trebale biti namirene iz imovine koja je ostavljena u prostoru nakon što dođe novi najmoprimac, no do toga nije došlo.