Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvadeset i pet Magminih radnica iz Rijeke podnosi prijedlog za pokretanje stečaja nad tom zagrebačkom tvrtkom putem odvjetnika.


Radnicama nije isplaćeno sedam plaća, neke su dobile otkaz, a neke su zbog otkaznog roka tek ovih dana prijavljene na zavod za zapošljavanje.

Vezani članci Tvornice Revije - 1 Tvrtka u stečaju, radnice ostale bez osam plaća, ali je zato stečajni upravitelj isplaćen: "Ostala sam bez riječi..." Jadranka Košarić i Radojka Pekas (Foto: Dnevnik.hr) Dosta im je: Nakon osam neisplaćenih plaća bivše radnice šibenske tvrtke stižu na Markov trg

'Kad sedam mjeseci ne dobivate ništa, onda si razmišljate što i kako dalje. Gotovo svi imamo djecu, a dijete treba za školu, za marendu. Ako imate tinejdžera, oni bi izašli u kino, a od kud im dati?', kaže radnica Karmen Miletić.

>> Dražba robe iz posrnule Magme propala

Vlasnik, Goranko Fižulić, kaže da su radnice sukladno dogovoru s gradom Rijekom, tj. vlasnikom prostora, trebale biti namirene iz imovine koja je ostavljena u prostoru nakon što dođe novi najmoprimac, no do toga nije došlo.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju