Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo vs. staro

Računalo staro 40 godina i mobitel težak pola kilograma!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije inovacije predstavljene su i na Sajmu informacijskih tehnologija. Uz najnovija informatička čuda, na Sajmu se mogu pogledati i računala stara 40 godina, ali i mobiteli koji su prije 20 godina težili i pola kilograma.

Retro kutak Sajma informacijskih tehnologija posjetitelje je vratio u vrijeme bez plazma ekrana te starih video igrica. Posjetitelji u sklopu sajma mogu vidjeti i računalo staro gotovo 40 godina, koje u svom izvornom obliku nije imalo čak niti monitor.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Mobitel iz 1993. težak je pola kilograma. Mlađi posjetitelji prvi su put vidjeli mobitele starije od njih samih. 'Nisam to još nikad vidio, svi imaju moderne mobitele', kazao je posjetitelj David.

>> Otvoren Interliber: Popusti na knjige i do 70 posto!

Na drugoj strani zagrebačkog velesajma potpuno drugačija slika. Stare tipkovnice zamijenjene su senzorima pokreta. U susjednom paviljonu, na Sajmu glazbe i multimedije, posjetitelji su mogli i zasvirati.

'Mislim da se ovdje može naći vrlo dobrih proizvođača i može se naći stvarno za bilo koga ponešto', kazao je Denis.Tehnološki i glazbeni sajam, ali i Interliber na jednom mjestu spajaju kulturu, glazbu i multimediju sve do nedjelje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene