Gužve u Petrinjskoj, nove osobne iskaznice
Gužve u Petrinjskoj, nove osobne iskaznice Foto: Zeljko Lukunic

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je u ponedjeljak građane da im je omogućeno preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata svaku subotu u kolovozu od 7 do 14 sati.


U subotu 7., 14., 21., i 28. kolovoza izrađeni dokumenti mogu se preuzeti osobno na četiri gradske lokacije, navodi PUZ.

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, PUZ će organizirati svaku subotu u mjesecu kolovozu odnosno 7., 14., 21. i 28. kolovoza u vremenu od 7 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica i putovnica na onoj lokaciji na kojoj je podnesen zahtjev: Petrinjska 30, Heinzelova 98, II. policijska postaja Zagreb (Črnomerec) i VI. policijska postaja Zagreb (Novi Zagreb).

Osobna iskaznica, ilustracija Nova demografska mjera?! Maloljetnicima nova pametna osobna - besplatno

Subotom se neće zaprimati novi zahtjevi, već će se izdavati izrađene osobne iskaznice i putovnice.

Pritom je, ističe PUZ, potrebno ponijeti potvrdu o podnesenom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu jer se dokumenti preuzimaju osobno.

Informacije o izrađenosti dokumenta mogu se provjeriti - za osobnu iskaznicu putem govornog automata pozivom na 01/4563 602, a za putovnicu putem govornog automata pozivom na 01/4563 601.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju