Osobna iskaznica, ilustracija
Osobna iskaznica, ilustracija Foto: Davor Puklavec

Središnji državni ured za demografiju i mlade osigurao je sredstva za podmirivanje troškova prvog izdavanja osobne iskaznice u redovnom postupku za djecu do navršenih 18 godina života.


Uvjet je da su hrvatski državljani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.  

Vezani članci Ubojstvo u Mlinovima Smrt troje djece: Osumnjičeni otac već danas bi mogao iz bolnice. Doznajemo koja ga procedura dalje čeka Ubojstvo u Mlinovima - 3 Osumnjičenog za trostruko ubojstvo i dalje čuva policija, pri svijesti je: Za dva dana trebao bi izaći iz bolnice

Zakonski zastupnik djeteta, koji podnosi zahtjev za prvo izdavanje osobne iskaznice u redovnom postupku, biti će u cijelosti oslobođen troškova njezina izdavanja, a oni će se podmirivati za zahtjeve podnesene nakon 2. kolovoza 2021. 

"Prioritet djelovanja Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade usmjeren je na poboljšanje životnog standarda obitelji s djecom i stvaranja povoljnog i poticajnog okruženja za obitelj i mlade, a tome će, uvjerena sam, doprinijeti i ova mjera", istaknula je državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić, dr. med.