Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Meni je to dobitak"

Vratio se Tijat, brod s dušom: "Vodila nas je čista ljubav i ona je napokon urodila plodom"

Nakon što je ovog ljeta putnički brod Tijat službeno umirovljen, i nakon što su ga stanovnici šibenskog arhipelaga sa suzom u oku ispratili, Tijat se vratio kući! Na šibenskoj rivi priređen mu je svečani doček, a emocije je malo tko mogao skriti.

U Šibenik se vratio Tijat - putnički brod koji je ovog ljeta službeno umirovljen. Njegov povratak obradovao je sve prisutne. 

"Ovo je stvarno ono što smo zapravo htjeli, borili smo se da ostane među nama i da se vrati tamo gdje mu je mjesto", rekala je Ivana Beban.

"Najljepše što sam u životu doživjela, ovaj moment", poručila je Brankica Goger

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Zagrebu Nesreća u Zagrebu FOTO Prevrnuo se terenac s policajcima, jedan poginuo

"Intencija je da Tijat bude muzej, ali plovni brod muzej koji će povezivati naše interpretacijske centre i posjetiteljske centre", izjavio je Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije.

Uživo iz Šibenika javila se reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

"Slavlje je završilo, brojni Šibenčani, brojni otočani došli su pozdraviti kako oni kažu 'brod s dušom'. Podsjetimo, 68 godina plovio je Tijat, a iz mirovine ga je vratila Šibensko-kninska županija koja ga je za 35 tisuća eura otkupila od Jadrolinije i cilj je da Tijat postane plovni muzej. Nekoliko entuzijasta guralo je tu priču godinama, a jedan od njih je i Saša Jurat", izvijestila je Jurišić.

"Tijat neće umrijeti, nismo to ni željeli i zato se već punih devet godina u grupi Tijat u srcu borimo i sve relevantne institucije uključujući našu županiju i Jadroliniju su prepoznale tu vrijednost i odlučile da se to i ostvari, da Tijat i dalje bude brod u plovnom stanju", istaknuo je Jurat. 

Pročitajte i ovo Meteorolog Nove TV Nikola Vikić - Topić o vremenu u Osijeku Ekološka katastrofa Hoće li u Osijeku pasti kiša ili će se vjetar smiriti? Meteorolog donosi prognozu

"Osjećam se zaista prepun emocija, sretan, toliko godina pisanja, događaja, truda, vodila nas je čista ljubav prema tom brodu i ona je napokon urodila plodom. Župan je obećao brzu obnovu broda i stavljanje u njegovu funkciju što na posebno veseli. Meni je to dobitak", izjavio je.

"Mi stariji ljudi imamo svoje snove, moj san je bio brod s kojim sam putovao kao dijete, na kojem su radili članovi moje obitelji, pokojni otac i pokojni djed koji je toliko godina plovio. Vidjeti ga kako ponovno plovi, kako ponovno sjaji, kako njegova mašina brunda – nama je to slatko jer brundanje nije buka", poručio je Jurat.

Više pogledajte u priloženom videozapisu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene