Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbijenica predsjedniku

Pupovac: Mesićeva je inicijativa dobra i treba je prihvatiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlja je u recesiji, mjera nema, a vodeći ljudi, predsjednik i premijer, ne mogu se dogovoriti ni o sjednici Vlade koja bi se bavila recesijom. Ono što je Mesiću dogovoreno, za Sanadera ne postoji. Sanader nakon kritika potporu traži i očekivano je dobiva u stranci koju vodi. No neki njegovi koalicijski partneri traže hitne mjere.

Premijerov rutinski ponedjeljak - malo vanjske politike, pa stranačko predsjedništvo. Ničim ne želi pokazati da ne upravlja stanjem u zemlji, pa ni oko sjednice Vlade koju Mesić traži. 'Nismo ništa dogovorili, a ako takova inicijativa dođe ja ću je razmotriti', rekao je Sanader. Predsjednik pak ima drugu priču. 'To je sve dogovoreno osim datuma, ali i njega ćemo dogovoriti', rekao je predsjednik Stjepan Mesić.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati"

Mesić je tako za svoju ustavnu mogućnost dobio odbijenicu. Tražio je to prvi put i budući da je na kraju mandata, moguće je da nikada neće imati prigodu biti na sjednici Vlade osim u svečarskim trenucima. Sjednica da ili ne podijelila je Sanaderove partnere. 'Kao jedan od koalicijskih partnera mi smatramo da je predsjednikova inicijativa dobra i da je treba prihvatiti', rekao je Milorad Pupovac, predsjednik SDSS-a.

Zoran Milanović ne vidi ništa sporno u predsjednikovoj inicijatvi. 'Postoji potreba. Vlada je neučinkovita i inertna i ne zna se tko donosi odluke. Vlada, ekonomsko vijeće ili predsjedništvo HDZ-a', rekao je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a. Milorad Pupovac sve je više oporba u Sanadrovu timu, a sjednicu smatra zadnjim spasom. 'Što smo izgubili izgubili smo. Mi više ne možemo stajati na mjestu. Ne možemo ujutro donositi jedne, a popodne druge odluke. Ne možemo čekati da nas spasi neko čudo', rekao je Pupovac.

>> Mesić: Dogovorio sam sa Sanaderom sjednicu Vlade o gospodarskoj krizi

>> Sanader demantira Mesića: Nema izvanredne sjednice Vlade

>> Sanader: 'Nema toga što ja ne bih učinio za standard hrvatskih građana'

Nije čudo, ali je Sanaderu još jedini saveznik u koaliciji Josip Friščić. 'Zacjelo se natječu ovih dana tko će dati lošiju sliku o ekonomiji u Hrvatskoj', rekao je Josip Friščić, predsjednik HSS-a. 'Proroci koji govore što bi trebalo napraviti mi smo odavno napravili', kaže Sanader. Premijeru je zadnja luka spasa u tjednima kada je sve usamljeniji njegov HDZ. 'Predsjedništvo daje potporu Vladi onomu što čini', rekao je Sanader. A vjeran pratitelj Friščić nastavlja svoje kritike gospodarstvenika koji traže aktivnu pomoć države. 'Ne smijemo postati taoci jednog sektora ili bankarskog sektora i da mjere za njih pretorimo u opće mjere', smatra Friščić. A bilo kakve mjere zemlja bi mogla vidjeti za desetak dana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene