Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRUŽILE PORUKE

Puljak prozvao HDZ zbog kršenja izborne šutnje: Pokazao i sms koji je Vice Mihanović slao biračima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak ustvrdio je u petak da su HDZ i njihov nestranački kandidat Zoran Đogaš kršili izbornu šutnju na dan izbora u prvome krugu te je pozvao Gradsko i Državno izborno povjerenstvo da sankcioniraju takve postupke.

"Na sam dan izbora Zoran Đogaš je u svom govoru nakon glasanja prekršio izbornu šutnju", rekao je kandidat za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak na konferenciji za novinare.

"On se osvrtao na program, kritizirao je mene kao kandidata i pozivao građane da glasaju za njega", dodao je Puljak istaknuvši da time žele ukazati na to da HDZ ne poštuje zakone ni institucije države.

Taj dan je, dodaje, cirkulirao i SMS s potpisom Vice Mihanovića, predsjednika HDZ-a Split, koji je Puljak pokazao novinarima. U njemu je stajao poziv da se "potakne rodbina, prijatelji i poznanici na izlazak na izbore" uz tvrdnju da je izlaznost mala. "Svaki glas nam je bitan za ove jako važne izbore", pisalo je u SMS-u u kojemu se dodaje da je potrebno "dodatni trud uložiti u uspjeh u gradu Splitu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna USUSRET DRUGOM KRUGU Puljak o Đogašu: "On se HDZ-a srami", "Uši mi je zaparalo što je sve one koji nisu glasali za njega proglasio nenormalnima"

Pročitajte i ovo Ivica Puljak izbori u splitu Ivica Puljak: "Ponudit ćemo suradnju Mostu i SDP-u"

"Pozivam Gradsko izborno povjerenstvo i Državno izborno povjerenstvo da sankcioniraju ovakve postupke i to prije samih izbora jer da ne bude po onoj narodnoj 'prošla baba s kolačima', i da se oni u budućnosti koji krše izbornu šutnju ohrabre da će biti sankcionirani tek nakon izbora", izjavio je kandidat Centra.

Pozvao je institucije i da otkriju tko stoji iza lažnih profila kojima se pristupilo bivšem gradskom vijećniku iz kvote Centra Luke Baričića koji je zbog te tzv. seks afere najavio povlačenje iz politike.

"Ovo je od izuzetno velike važnosti da institucije hrvatske države štite demokraciju i slobodu izbora i da počinitelje ovakvih djela kazne i sankcioniraju prije nego se sami izbori završe", naglasio je Puljak.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene