Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na parkiralištu u Petroviji

Proširena istraga protiv 60-godišnjaka koji je oteo ženu u Istri: Poznato za što ga se tereti

Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3
Muškarac osumnjičen za otmicu priveden u zgradu Županijskog državnog odvjetništva - 3 Foto: Sasa Miljevic / PIXSELL
Županijsko državno odvjetništvo u Puli proširilo je istragu protiv 60-godišnjeg muškarca osumnjičenog da je prošlog tjedna na parkiralištu u Petroviji oteo 35-godišnju ženu.

Proširenom istragom muškarca terete za protupravno oduzimanje slobode, sprječavanje dokazivanja i prijetnje.

Sumnjiče ga da je 26. srpnja oko 7:30 na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta pričekao 35-godišnjakinju s kojom je bio u vezi te ju prilikom njezina izlaska iz automobila silom odvukao u svoj automobil i odvezao do jednog mjesta u okolici gdje je prijetio da će nauditi njoj i sebi ako mu ne obeća povlačenje prijave protiv njega.

Pročitajte i ovo Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina Veliki praznik Gradonačelnik Knina o negodovanjima uoči obljetnice Oluje: "Svake godine imamo tu istu diskusiju"

Nakon što mu je žrtva protivno svojoj volji i u strahu da joj ne naudi obećala da će povući prijavu, osumnjičeni ju je pustio da ode, izvijestilo je u ponedjeljak Državno odvjetništvo.

Muškarca terete i da je dva dana prije otmice došao na poljoprivrednu parcelu koju koristi 50-godišnji izvanbračni suprug osobe s kojom je okrivljenik bio u vezi te, uz uporabu pištolja, uputio riječi prijetnje njemu i još jednoj osobi.

Pročitajte i ovo Pomoć za oštećene automobile - 6 na terenu 55 timova Stradao vam je auto u oluji, a nemate kasko? Grad Zagreb nudi pomoć, ovako se možete prijaviti

Nakon ispitivanja sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio je na prijedlog Državnog odvjetništva istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Osumnjičeni je oteo ženu na parkiralištu Petroviji te je uhićen nakon 24-satne policijske potrage na širem području Umaga.

Žena je neozlijeđena, ali je pronađena u teškom šoku nekoliko sati nakon otmice na umaškom području kod mjesta Matelići. Osumnjičeni je od ranije poznat policiji po kaznenim djelima s elementima nasilja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene