Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istra se priprema za sezonu, a ove godine bit će povezana s 20 svjetskih odredišta. Iz Pule će se letjeti na sve strane svijeta.


Jennifer i njezin suprug punih 20 godina avionom iz Kanade dolaze u Istru. Pulsku zračnu luku hvale. 'Jako je lijep i čist, ugodan, ne čekamo dugo i uvijek prije leta uživamo u cappuccinu', rekla je Jennifer.

Vezani članci Iz prevrnute jedrilice kod Pule spašeno pet osoba - 4 Kako je izgledala akcija spašavanja prevrnute jedrilice? Sekunde do spasa posadi su djelovale kao vječnost Branislav Danevski i Boris Radolović Detalji spašavanja posade sa prevrnute jedrilice: ''Sada me hvata panika, ali u tom trenutku razmišljao sam o tome da spasim život''

A uživaju i u Istri, u istarske gradove zaljubili su se na prvi pogled. 'Najviše volim Motovun. Ima tako romantičnu povijest. Samo stajati na vrhu i promatrati vinograde je očaravajuće', rekla je Jennifer. U istarskim destinacijama moći će od sada uživati i brojni drugi turisti. Novih 40 međunarodnih čarter letova povezivat će Pulu s 20 novih europskih gradova.

'Za sada imamo čerter letove za Francusku, Englesku, Rusiju, Finsku, Švedsku, Španjolsku', rekao je direktor Zračne luke Pula Bruno Rogović. A nakon deset godina kao veliku novinu i Izrael. Novouspostavljenim linijama očekuje se i povećan priljev turista, njih čak 360 tisuća.

Iduće sezone proširenje aerodroma

'Mislim da smo kao destinacija, kao regija interesantni jer mislim da ipak nudimo vrijednost za novac', dodao je Rogović. Do iduće sezone planira se i proširenje putničkog terminala te popratnih sadržaja. Taj nedostatak primijetili su i netom pristigli Englezi.

'Aerodrom je lijep, ali mali. Očito treba proširenje i malo više usluga. Bude li dolazilo više turista, možda se i to promijeni', rekao je Liam, turist iz Engleske. Let u promjenu, sigurno će biti težak, no čelnici zračne luke  vjeruju u svoj uspjeh.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju