Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neki se ispisali

Pujanke - škola problema

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici splitske osnovne škole Pujanke već drugu školsku godinu gledaju dogradnju svoje škole i autobusima putuju na nastavu u druge splitske škole. Od njih 850 mnogi su se već ispisali.

Svaki radni dan sa splitskih Pujanki kreću školski autobusi. 'Ne možemo više ovako, umorilo nas je, stalno putujemo', kazala je jedna od učenica. Upravo zbog ove situacije mnoga djeca su se već ispisala. Od 850 ostalo je oko 700 učenika. Roditelji se sastaju i planiraju štrajk.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Neugodan miris Nije ni plin ni dječji nestašluk? Policija otkrila što se dogodilo u školi koja je hitno evakuirana Slika nije dostupna Agonija konačno gotova Učenici osnovne škole Pujanke napokon u novoizgrađenoj školi

Škola je trebala biti gotova prošlog rujna, a tko zna hoće li i do sljedećeg, rokovi se stalno odgađaju. Građevinar Feniks je pred stečajem. Ministarstvo je uredovalo da spasi učenike. Grad Split je nedavno platio i zadnje dospjele račune, 800 tisuća kuna, ali građevinar je opet zaustavio radove.

>>
Osječani među prvima u Hrvatskoj uveli uniforme u školu

Ne javlja se na telefon, ne plaća ni kooperante. 'Zovem deset telefona, nitko mi se ne javlja, što ću, sve zatvoriti, nemam za plaće ljudima', kazao je Nedjeljko Ivanović, vlasnik soboslikarskog obrta.

Dogradnja škole trebala je stajati oko 8 milijuna kuna, a samo na troškove prijevoza učenika u dvije godine potrošena su 4 milijuna kuna. Osamdesetih problemi s otkupom zemljišta, potom izgrađena škola kojuće trebati srušiti, a onda je izgrađena nova škola s već poznatim problemima.

Najveći apsurd, kada se novi aneks škole dovrši, srušit će se dotrajali stari dio i opet neće biti dovoljno mjesta za sve učenike. Znači, opet dogradnja i novi radovi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene