Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji zadovoljni

Osječani među prvima u Hrvatskoj uveli uniforme u školu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječka osnovna škola Antuna Mihanovića među prvima je u Hrvatskoj uvela nošenje školske odore. Polo majica i jeans hlače ili suknja, pokazala se praktičnom i ne preskupom školskom odjećom. Učenici je rado nose, a s oduševljenjem su je prihvatili i njihovi roditelji.

Dječaci u plavim, a djevojčice u crvenim polo-majicama. Dio je to školske odore osječke osnovne škole Antuna Mihanovića. Djeca rado nose posebnu odjeću namjenjenu samo za školu. 'Svi smo jednaki i ne moramo razmišljati što ćemo obući', kazala je učenica Hana Velić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci Ilustracija konzumirali amfetamin Skandal u školi: Učenici se drogirali na nastavi, u školu upala policija i privela trojicu

Osjećaj pripadnosti školi samo je jedan je od motiva uvođenja školske odore. 'Želimo na neki način smanjiti socijalne razlike među učenicima, barem u onom vidljivom dijelu, što se tiče odjeće', kazao je Josip Mandurić, ravnatelj škole.

>> Ovakve 'izmjene' udžbenika znak su korupcije u MZOS-u

Školska se odjeća pokazala i praktičnom za nastavu. 'Zato što je lagana, udobna, pamučna, mogu se djeca lagano kretati, ugodno boraviti u njoj u razredu', kazala je učiteljica Vanda Bukvić.

Ideju školske odore podupire većina roditelja. Prema školskoj anketi 85 posto. 'Smatramo da je ovo prvi korak i mi smo za to da djeca budu uniformirana. Barem u početku, dok se školuju, da se osjećaju da su isti u svemu', kazao je Damir Taslidžić, otac jednog od učenika.

U istoj odjeći za sad su samo prvašići. Kroz osam godina odoru bi trebali imati svi učenici škole, a ni učiteljima nije strana zamisao nošenja školske odore.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene