Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnesene kaznene prijave

Otkriveni novi detalji: Vrlički Robin Hood imao pomagača koji ga je prevezao u BiH

Splitska policija izvijestila je da je dovršila kriminalističko istraživanje nad vrličkim bankarom Srđanom Djakovićem koji se u utorak predao nakon što je nekoliko dana ranije pronevjerio 11,5 milijuna kuna iz OTP banke, ali i nedostupnim 45-godišnjakom koji mu je navodno pomagao u bijegu.

Policija je, ne otkrivajući ime osumnjičenog, objavila da je 59-godišnji Djaković 8. studenog protupravno prisvojio 11,4 milijuna kuna, nakon čega je pobjegao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Hrvat u Meksiku završio iza rešetaka: Kamenom razbio staklo banke Slika nije dostupna očevid u tijeku Pljačka banke u Rijeci! Ne zna se koliko je novca ukradeno

Obzirom da je tijekom kriminalističkog istraživanja dio novca pronađen, utvrđeno je da je banka oštećena za iznos od oko 8,9 milijuna kuna, kažu u policiji.

"Također, utvrđena je sumnja da je 45-godišnji hrvatski državljanin, koji je u ovom trenutku nedostupan, pružio pomoć 59-godišnjaku nakon počinjenja kaznenog djela te ga svojim vozilo odveo u Bosnu i Hercegovinu. Protiv oba osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, a 59-godišnjak je danas doveden pritvorskom nadzorniku", navode u splitskoj policiji. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene