Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza psihijatra

Sakoman o toksikološkom nalazu Mateja Periša: "Imao je neku energiju u sebi..."

Matej Periš
Matej Periš Foto: DNEVNIK.hr
Psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti Slavko Sakoman komentirao je toksikološku analizu Mateja Periša.

"Droge su kao koronavirus, raširi se i prenosi se od osobe do osobe, a političari niti jednu ozbiljnu raspravu nisu pokrenuli unatoč mojim apelima", upozorava ugledni psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti Slavko Sakoman.

Šale se na račun uzimanja droga, dodaje. "Ne vide da se radi o biznisu na godišnjoj razini više od milijardi kuna", istaknuo je Sakoman.

Prokomentirao je i toksikološki nalaz Mateja Periša. "Nije bio pijan jer bi gubio koordinaciju, imao je neku energiju u sebi da nešto radi, ali mozak očito nije normalno kognitivno funkcionirao. Nešto je tražio, zujao lijevo-desno jer je u sebi imao kombinaciju amfetamina i kokaina, što je potvrđeno analizom", pojasnio je Sakoman za N1.

Pročitajte i ovo Matej Periš Nema znakova nasilne smrti Stigli nalazi toksikološke analize tijela Mateja Periša: U krvi su pronađeni droga i alkohol

Pročitajte i ovo Matej Periš Posljednji put zbogom "Oprosti što te nisam poljubila posljednji put": Na društvenim mrežama osvanula oproštajna poruka Mateju

Napominje da te droge stvaraju osjećaj euforije, moći i snage, a istovremeno uskraćuju mogućnost razumnog prosuđivanja. "Zato je smušeno hodao, je li ga netko gurnuo ili se sam poskliznuo pa pao, to će ostati tajna", zaključio je psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene