Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema znakova nasilne smrti

Stigli nalazi toksikološke analize tijela Mateja Periša: U krvi su pronađeni droga i alkohol

Srpski mediji prenose kako su objavljeni službeni rezultati toksikološke analize tijela Mateja Periša koji je nestao u Beogradu krajem prošle godine, a čije je tijelo pronađeno u Dunavu 18. svibnja.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnovane sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posljedica kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći na 31. prosinca 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegovog tijela, 18. svibnja u rijeci Dunav, kod Ade Huje", prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Matej Periš "Moje izgubljeno blago" Matej bi slavio 28. rođendan: Nenad Periš posvetio sinu emotivnu pjesmu splitskog kantautora Matej Periš Analiza psihijatra Sakoman o toksikološkom nalazu Mateja Periša: "Imao je neku energiju u sebi..."

Obdukcijom koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu zaključeno je kako na tijelu Mateja Periša nema ozljeda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

No rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola. Također, u uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima.

Vještačenje su obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije navodi kako su od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragali za njim i poduzimali sve mjere i radnje u suradnji sa Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve okolnosti nestanka.

Na pronalasku su bili angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju grada Beograda.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene