Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održano svjetsko prvenstvo

Hrvatski psi tragači najbolji su na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Svjetskom prvenstvu pasa tragača za 2011. godinu hrvatska reprezentacija osvojila je prvo mjesto, čime su naši psi tragači dobili titulu najboljih na svijetu, priopćeno je danas iz Hrvatskog kinološkog saveza.

Prvaci svijeta, na prvenstvu koje je od 14. do 17. travnja održano u Virovitici, postali su njemački ovčari Cello von Haus Mileševac, Fajt'T Palmaleinehof i Gurga Rex D'N Deudrienger i njihovi treneri Dubravko Stipanić, Kruno Valušek i Zvonko Klen.

Na prvenstvu su se natjecali tragači iz 22 zemlje, a tragali su na izvanrednim terenima Virovitičko-podravske županije. U individualnom natjecanju Hrvatska je osvojila drugo i četvrto mjesto.

U Kinološkom savezu ističu kako su psi tragači od neprocjenjive vrijednosti Gorskoj službi spašavanja, ali i u bilo kojim akcijama kada se traže nestale osobe. Svjetsko prvenstvo održano je u organizaciji i pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Nezbrinuti psi u međimurskim romskim naseljima veliki problem: Svaki put nađemo novih tridesetak pasa Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene