Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Svjetskom prvenstvu pasa tragača za 2011. godinu hrvatska reprezentacija osvojila je prvo mjesto, čime su naši psi tragači dobili titulu najboljih na svijetu, priopćeno je danas iz Hrvatskog kinološkog saveza.


Prvaci svijeta, na prvenstvu koje je od 14. do 17. travnja održano u Virovitici, postali su njemački ovčari Cello von Haus Mileševac, Fajt'T Palmaleinehof i Gurga Rex D'N Deudrienger i njihovi treneri Dubravko Stipanić, Kruno Valušek i Zvonko Klen.

Na prvenstvu su se natjecali tragači iz 22 zemlje, a tragali su na izvanrednim terenima Virovitičko-podravske županije. U individualnom natjecanju Hrvatska je osvojila drugo i četvrto mjesto.

U Kinološkom savezu ističu kako su psi tragači od neprocjenjive vrijednosti Gorskoj službi spašavanja, ali i u bilo kojim akcijama kada se traže nestale osobe. Svjetsko prvenstvo održano je u organizaciji i pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske. (Hina)

Vezani članci Posvojeni psi (Foto: thechive.com) Slike pasa prije i nakon udomljavanja najbolji su dokaz zašto treba zaobilaziti uzgajivače Mastif (Foto: boredpanda.com) Ovi nježni divovi su ogromne, dlakave maze koje nam svima trebaju u životu