Prvi snijeg u Dalmaciji (Foto: Dalmacija danas)
Prvi snijeg u Dalmaciji (Foto: Dalmacija danas) Foto: Dalmacija danas

Kako smo i najavljivali, iznadprosječno toploj jeseni došao je kraj. Zahladnjenje je stiglo, a s njim i prvi snijeg.


Prvi snijeg sezone pao je na planinama Dalmacije. Iako se u većini predjela zadržava suho, oborina ima uz granicu BiH, a na Dinari i Kamešnici počela je padati susnježica. U najvišim dijelovima planina iznad 1600 metara nadmorske visine temperatura zraka je pala na samo jedan stupanj iznad nule uz snježne pahulje.

Vezani članci Slika nije dostupna ZAHLJADNJENJE U CIJELOJ ZEMLJI Kiša diljem obale, a u gorju snijeg Slika nije dostupna STIŽE ZIMA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje!

Prema podacima meteorološke postaje na Velikoj Duvjakuši, bura puše na udare do 50 kilometara na sat, pa je osjet hladnoće ispod - 5 Celzijevih stupnjeva, javlja Dalmacija danas.

Ana Bago, meteorologinja Nove TV rekla nam je kako će hladnijim temperaturama pridonijeti vjetar, odnosno bura na Jadranu. Podno Velebita mogući su i olujni udari. U ponedjeljak je pak moguća i orkanska bura.

Temperature će se s proječnih 20, spustiti na 13 do 15 stupnjeva, dok će Gorska Hrvatska bilježiti temperature od 7 do 11 stupnjeva. Ovakve temperature ostat će do četvrtka, a nakon toga nas očekuje još jedno slično zahladnjenje.