Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ista soba - različiti pogledi

Prvi rotirajući hotel gradit će se na - Šolti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ne vidite more? Nema problema, okrenut ćemo hotel!', jedan je od naslova koji danas na svojim internetskim stranicama donosi britanski Sun. A radi se o prvom rotirajućem hotelu na svijetu koji će se graditi upravo u Hrvatskoj.

Studio RHE, jedna od najpoznatijih britanskih arhitektonskih tvrtki, dizajnirala je prvi rotirajući hotel na svijetu. Cilj - svaka, ali baš svaka soba imat će pogled na more. Hotel će biti na tri kata na kojima će se nalaziti 50 soba koje će se na gigantskoj čeličnoj okretnoj platformi polako okretati. U roku jednog dana okrenut će se za 1,3 puta što će svim gostima dati mogućnost da u toku jednog dana imaju pogled na more, tj. svaku večer i svako jutro sa svojih će terasa moći uživati u različitim pogledima, a da okretanje pritom uopće niti ne osjete.

Pročitajte i ovo Hotel u Splitu - 2 Susjedi nisu oduševljeni Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci Slika nije dostupna Nevjerojatna priroda Eko-hotel s jednim od najljepših pogleda na svijetu!

No, najzanimljivije od svega je što će se ovaj 'pionir' izgraditi upravo u Hrvatskoj, točnije na Šolti. Investitor je Profectus grupa koja je u vlasništvu Vicenca Blagaića, a u projekt, koji bi trebao biti završen do 2012. uložit će oko 80 milijuna eura. Osim rotirajućeg hotela, u turističkom naselju trebala bi se izgraditi i marina, yacht club, manje vile i luksuzni bungalovi.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene