Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovalo 50-ak liječnika

Prvi rezultati pilot istraživanja: Elektronički zdravstveni kartoni iznimno su korisni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj KBC-a Zagreb Zlatko Giljević rekao je kako uvođene mobilnog zdravstenog kartona predstavlja značajnu dobrobit za pacijente i liječnike.

Elektronički kartoni dobili su dobru ocjenu jer liječnicima omogućuju praćenje podataka o pacijentima bilo gdje i bilo kada, smanjuju vrijeme reakcije u hitnim slučajevima i osiguravaju kvalitetniju uslugu pacijentima, a samim time i znatne uštede hrvatskom zdravstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija KBC Zagreb "Ministre Berošu, možete li mi objasniti zašto...": Suprug nestale žene koja je pronađena bez svijesti poslao ljutitu poruku Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

KBC Zagreb prva je ustanova u regiji s takvim mobilnim zdravstvenim kartonom, a ispitivanje u kojem je sudjelovalo 50 liječnika, predstojnika klinike i informatičkog osoblja, pokazuje da je 82 posto njih cjelokupni paket (uređaj i m-EMR aplikaciju) ocijenilo vrlo korisnim, priopćeno je iz KBC-a.

Pilot projekt: Liječnici će stanje bolesnika pratiti putem mobitela

Riječ je o Samsungovu inovativnom rješenju, koji je za hrvatsko tržište prilagodio IN2, vodeći proizvođač softvera za bolnice.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Zlatko Giljević rekao je kako uvođene mobilnog zdravstenog kartona predstavlja značajnu dobrobit za pacijente i liječnike.

'Pedesetak naših liječnika testiralo je mobilne uređaje i aplikaciju koja osigurava 24-satnu vezu prema središnjem bolničkom informatičkom sustavu. Rezultat je izrazito pozitivan, a najvažnije je da liječnik svugdje i uvijek može pristupiti ukupnoj dokumentaciji pacijenta i osoblju koje se nalazi u bolnici dati uputu koja pomaže u redovnom tijeku liječenja, što naročito može biti korisno za pacijenta u kritičnim situacijama', naglasio je Giljević.

Protiv Zakona o reprezentativnosti: 'Stanje je alarmantno'

Pritom je postignuta najviša razina sigurnosti u raspoloživost medicinskih podataka i njihovu povjerljivost, dodao je Giljević.

Predstavnici tvrtki IN2 i Samsung također su uručili KBC-u Zagreb donaciju od 50 pametnih telefona Samsung GALAXY S4 i pripadajuće licence m-EMR sustava, ukupne vrijednosti 275.000 kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene