Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mobilni karton

Nakon ovoga, liječenje u hrvatskim bolnicama više nikad neće biti isto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje bolesnika liječnici će pratit putem mobilnog uređaja, bez obzira na to jesu li na neodgodivom sastanku ili odmoru, bit će im na raspolaganju.

Nakon loših priča o hrvatskom zdravstvu, konačno jedna obećavajuća. Liječnici na zagrebačkom Rebru o svojim će pacijentima moći skrbiti u bilo kojem trenutku.

Pročitajte i ovo KBC Zagreb Što s pacijentima? Najveća zagrebačka bolnica odgađa preglede i operacije zbog izbora Ljubica Adžaip pet godina nakon Kardiokirurgu Cristijanu Bulatu potvrđena optužnica, supruga preminulog pacijenta komentirala: "Razočaranje je što taj doktor još uvijek radi u bolnici i što nekoga liječi"

Stanje bolesnika pratit će putem mobilnog uređaja, bez obzira na to jesu li na neodgodivom sastanku ili odmoru, bit će im na raspolaganju. Riječ je o pilot projektu koji bi mogao zaživjeti i u drugim bolnicama. I kad nije na radnom mjestu, liječnik Ivan Gorik mobitelom će moći pratiti oporavljaju li se i kako njegovi pacijenti.

VIDEO Monitoring HZZO-a otkrio kakvu hranu zapravo jedemo!

'Nazove te pacijent, pita te za nešto, prekontroliraš nalaz, svaki dan hodaš na sto mjesta, informacija ti može biti potrebna čak i unutar kuće, a ako ti je u ruci, ne moraš je tražit', ispričao je dr.med. Ivan Gornik, voditelj Odjela postintenzivne skrbi, KBC Zagreb.

Potraga je zasad olakšana liječnicima na zagrebačkom Rebru. Njih 50-ak, sljedećih mjesec dana, isprobavat će ovaj uređaj. Bilo na ulici, kod kuće ili na godišnjem odmoru, preko mobilnog zdravstvenog kartona, liječnik u bilo kojem trenutku može provjeriti kakvo je stanje pacijenta i treba li nešto poduzeti. Do svih podataka, koji se nalaze u bolničkom sustavu u praksi nije jednostavno doći.

'Sada to oni nose u džepu sa sobom i na jedan klik mogu dobiti istu tu informaciju, ne tražeći više nikakvo fiksno računalo. Ne samo da će ovo u Hrvatskoj biti interesantno za druge bolnice, nego ćemo od toga napraviti izvozni proizvod', najavio je Siniša Košćina, voditelj proizvoda za sektor zdravstva tvrtke IN2.

Od ovog Hrvatska zarađuje oko 300 MILIJUNA, a mogli bi i više od MILIJARDE EURA!

Tvrtke Samsung i IN2 koje su to prilagodile za hrvatsko tržište, vjeruju da će njihov pilot projekt zaživjeti. Iako je podijelio pacijente.

'Imate doktora, koji zna vašu situaciju, koji toliko brine o vama, normalno da bi mi bilo drago, dapače, to bi bilo jako dobro', rekao je jedan od pacijenata.

'Ako on dođe i kaže dvije-tri lijepe riječi, jedan smiješak, ovaj misli da je već ozdravio, a klik ga ne bu ozdravio', misli Lucija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene