Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fijasko!

Prvi izravni let iz SAD-a za Zagreb otkazan zbog malog interesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tonči Peović, direktor Zračne luke Zagreb rekao nam je kako je prvi let, predviđen za ovaj petak, otkazan zbog premalog interesa.

Air Plus, 'charter' tvrtka sa sjedištem u Chicagu, ponudit će jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd. Međunarodna zračna luka u Rockfordu (RFD), 140 km sjeverozapadno od Chicaga, objavila je da ovoga mjeseca prvi puta nudi uslugu transatlantskih letova, s prvim polijetanjem 'charter' kompanije Air Plus za Zagreb i Beograd u petak 17. lipnja, izvijestila je lokalna TV postaja WIFR na web stranici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 65.000 metara kvadratnih Pogledajte kako je proteklo otvorenje Zračne luke Franjo Tuđman Slika nije dostupna Razgovarala s pilotima Predsjednica nenajavljeno obišla zrakoplove HRZ-a

No od toga leta sada neće biti ništa kako nam je rekao Tonči Peović, direktor Zračne luke Zagreb. Linija zasad nije otkazana nego samo ovaj prvi let koji je trebao biti ovoga petka.

Nakon ljetovališta Cancuna u Meksiku, Zagreb i Beograd bi trebali biti druga i treća međunarodna destinacija u koju se može poletjeti iz Rockforda, grada sa 150 tisuća stanovnika na sjeveru američke savezne države Illinoisa. Air Plus, 'charter' tvrtka sa sjedištem u Chicagu, ponudit će jednom tjedno non-stop letove za Zagreb, s nastavkom leta za Beograd. Letovi će kretati s RFD-a u petak navečer i vraćati se u nedjelju popodne. Letjet će se zrakoplovima Boeing 767s u vlasništvu američke kompanije Air Swift, iz Phoenixa u Arizoni, koja sa svojih 11 zrakoplova obavlja 'charter' letove za velike sportske klubove i turističke agencije.

Letovi se mogu rezervirati na flyairplus.com ili pozivom na (011) 877-849-5002, a cijena im je 1.099 USD. To će biti prvi non-stop let za Zagreb s područja Chicaga u gotovo dva desetljeća, izjavio je Dušan Milićević, generalni direktor Air Plus-a.

Letovi su namijenjeni velikim hrvatskim, srpskim i bošnjačkim zajednicama u Chicagu, Milwaukeeju, Madisonu i St. Louisu, kao i europskim putnicima u potrazi za jeftinim kartama. Letovi će biti na ponudi 13 ljetnih tjedana, a Miličević je tvrdio da je već prodano oko 2.000 od ukupno 3.000 ponuđenih sjedišta. 'RFD je savršeno smješten između glavnih gradova Srednjeg Zapada. Naši klijenti će otkriti pogodnosti prijevoza do Rockforda, besplatnog parkiranja i putovanja za jugoistočnu Europu', rekao je Miličević. 'Stigavši u SAD iz Europe naići će na puno kraće redove za carinu i proći bez gnjavaže', dodao je.

Miličević je tvrdio kako postoji velika potražnja za putovanjima između američkog Srednjeg Zapada i jugoistočne Europe, osobito u ovim ljetnim mjesecima, te da velika mreža putničkih agenata odgovara na tu potražnju. Air Plus također nudi turističke obilaske Srbije, Hrvatske i susjednih zemalja. Zagreb i Beograd isto tako nude se kao povoljna polazišta za odmor u ostalim europskim zemljama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene