Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VEČERAS U PROVJERENOM

Tamna strana svjetskog prvenstva: Zviždači i novinari o optužbama za korupciju i smrti stranih radnika

Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 2
Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 2 Provjereno
Aktualno Galerija Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 1 Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 1 Foto: Provjereno Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 2 Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 2 Foto: Provjereno Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 3 Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 3 Foto: Provjereno Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 4 Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 4 Foto: Provjereno +0 Tamna strana svjetskog prvenstva u Katru - 5 Galerija 1/5 >>
Posljednjih tjedana sve su oči uprte u Katar, u kojem se održava Svjetsko nogometno prvenstvo. No iza šušura i sjaja na stadionima, ali i izvan njega stoji tamna strana - namještanje domaćinstava, kao i kršenje prava radnika.

Tako je ovih dana isplivala još jedna tragedija - smrt radnika koji je stradao prilikom obavljanja popravaka u katarskom resortu. Još prije tri godine njemački novinar i redatelj Benjamin Best svjedočio je uvjetima radnika ondje.

''Otkrio sam da stotine radnika nisu bile plaćene mjesecima. Neki od njih nisu imali putovnice. Bile su im nezakonito oduzete. Nisu mogli promijeniti poslodavca. Jedva da su imali hranu'', govori za Provjereno Benjamin Best.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PUNO HRVATA Predsjednik Milanović na prvom putovanju u zemlju čiji pradjed predsjednika dolazi iz Hrvatske

Ana Malbaša razgovarala je i sa zviždačicom koja je prokazala na koji način radi krovna nogometna organizacija. Kakve su afere pratile dobivanje domaćinstva, ali i kakvi su dojmovi danas tijekom natjecanja, pogledajte u Provjerenom večeras u 22:45 na Novoj TV!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene