Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nogometna groznica

Znate li koliko uopće treba izdvojiti za put u Katar i što je ključno? Dok neki ističu visoke cijene, drugi poručuju: "Tata plaća!"

Aktualno Galerija Maša Bulum Maša Bulum Foto: DNEVNIK.hr Ivan Bubić Ivan Bubić Foto: DNEVNIK.hr Put na četvrtfinale - 4 Put na četvrtfinale - 4 Foto: DNEVNIK.hr Put na četvrtfinale - 3 Put na četvrtfinale - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Put na četvrtfinale - 2 Galerija 1/6 >>
Na tribinama katarskog stadiona žele biti mnogi. Ipak, onaj tko ima i želi potrošiti novac na put u Katar i ulaznicu - to će ga stajati i do trideset tisuća kuna.

Ruksak. Nezaobilazan dres. I dokumenti. Ivan Bubić je za Katar spreman. Od Pule do Beograda automobilom pa do Dohe - zrakoplovom.

"Karte smo uspjeli redovnim putem, let u zadnji čas. Baš danas. Avionska karta je oko tisuću eura, karta tristotinjak eura i smještaj za dvije noći tisuću i nešto kuna", rekao je Bubić za Dnevnik Nove TV.

"Nakon što smo navrat-nanos uzeli ulaznice, tražili smo bjesomučno i smještaj i avion, i to je ispalo vrlo, vrlo stresno jer je iz Hrvatske bilo jako skupo i sve je bilo odmah prodano, naravno", rekli su Rube, Roko i Niko Huljev.

Iz Zagreba se leti i u srijedu redovitom linijom. U četvrtak pak na redovitoj liniji za Dohu vozi veći zrakoplov nego inače. Puni su i charter-letovi za petak.

"Putuje oko 300 navijača, koji idu na naša dva charter-leta koji će krenuti 9., dakle u petak rano ujutro, prema Dohi. Imamo također nešto njih koji su u individualnom aranžmanu jutros krenuli, koji će biti malo duže koji su uključili i smještaj i malo restorana i kulture na destinaciji", kazala je voditeljica sportskih putovanja u putničkoj agenciji Maša Bulum.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stotine milijuna u igri Nogometna groznica u računima: Znate li koliko su Hrvati potrošili na dan pobjede Vatrenih protiv Kanade?

Cijena jednodnevnog izleta iznosi oko 13.500 kuna. Tu nije smještaj, kao ni ulaznica za utakmicu. Unatoč želji i mogućnostima za mnoge put još nije siguran, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga

Ulaznice idu od 223 do 462 eura. Na put ne možete u zadnji tren. Viza je ključna. "Ne možete ući u zrakoplov, bez Hayye ne možete ući na stadion i potrebno je 48 sati za postupak u kojem se ona odobrava od katarskih vlasti, tako da je to jedan ograničavajući moment", istaknula je Bulum.

Pročitajte i ovo Navijačka groznica - 2 BROJI SE SITNO DO BELGIJE Navijačka euforija osjeti se u svakom kutku: "Ni ručak, ni večera, ništa. Samo nogomet"

A i kada do Dohe stignete, sve je samo ne pristupačno. "Mislim da je skuplje nego u Rusiji, puno. Snalazio sam se, malo sam ostajao s prijateljem kad nisam imao, sad sam u hotelu", priznao je navijač u Katru Miljenko.

Marija pak priznaje da joj nije teško jer "tata plaća". Biti na licu mjesta kada je euforija na vrhuncu, kažu navijači, doživljaj je za cijeli život. 

Više o putovanju u Katar pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene