Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svima će biti dostupno

Zanima vas koliku ćete imati mirovinu? To ćete lako moći provjeriti uz ovaj kalkulator

Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images platforma platforma Foto: DNEVNIK.hr platforma platforma Foto: DNEVNIK.hr platforma platforma Foto: DNEVNIK.hr +1 platforma Galerija 1/6 >>
Od siječnja ćete uz poseban kalkulator moći izračunati visinu svoje mirovine u sustavu e-građanin.

Kolika će vam biti mirovina u svakom trenutku, od siječnja, ćete moći izračunati uz kalkukator mirovina u sustavu e-građani. Riječ je o platformi Moja mirovina koju su predstavili Regos i Zavod za mirovinsko osiguranje.

"Putem kalkulatora ćete u bilo kojem trenutku neovisno u kojoj ste fazi radnog staža moći saznati kolika bi vam mirovina bila kada bi danas završili s radom. Pomoću simulatora utječete na parametre hoćete li raditi više, manje i koliko", izjavila je Iskra Primorac, ravnateljica Regos-a.

Pročitajte i ovo Teška nesreća u Sisku - 1 OZLIJEĐENA DVA RADNIKA Detalji urušavanja zgrade u Sisku: "Ovo je vrlo prometna ulica, moglo je doći do još veće tragedije"

Hoće li vam plaća biti prosječna kao i do kada ćete moći vidjeti koji bi utjecaj na tu mirovinu bio.

"Ideja je da probudimo svijest kod naših građana na vrijeme. Stalno naglašavamo poboljšanju financijske pismenosti naših građana da vidimo što je to što nas očekuje kada jednog dana svi otiđemo u mirovinu", izjavio je Ivan Serdar, ravnatelj HZMO-a.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene