Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Brodosplit

Protagonisti afere Brodosplit do daljnjega na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu odbilo je žalbu državnog odvjetništva u slučaju Brodosplit.

Žalba je podnesena u petak zbog neodređivanja pritvora suvlasniku Skladgradnje Slavenu Žužulu, Goranu Vukasoviću koji je u inkriminirano vrijeme bio član uprave Brodosplita te članu uprave Brodosplita Domagoju Klariću.

Pročitajte i ovo Vojska - 4 Brodosplit priča ide dalje Ratna mornarica ima novog kormilara, a politika velike planove, no postoji jedan problem: ''Tko će upravljati novim plovilima?'' Ministar Anušić i vlasnik Brodosplita Debeljak dogovorili su nastavak izgradnje obalnih ophodnih brodova U Brodosplitu Ministar Anušić sastao se s Debeljakom: "Izgradit ćemo ophodne brodove na ponos svima nama"

Istražni sudac Slavko Lozina ih je nakon saslušanja pustio da se brane sa slobode, uz obrazloženje kako nema razloga za pritvor jer 'da su osumnjičenici htjeli utjecati na svjedoke, to bi u pet prethodnih godina od počinjenja kaznenog djela i napravili'. Državno odvjetništvo žalilo se na odluku o neodređivanju pritvora, a Izvanraspravno splitskog Županijskog suda žalbu je odbacilo.

>> Istraga otvorena, Žužul pušten na slobodu

U slučaju Brodosplita prošlog četvrtka uhićeni su Slaven Žužul, Goran Vukasović i Domagoj Klarić, kao i računovodstveni savjetnik Skladgradnje Josip Poljak. Nakon kriminalističkog istraživanja sva četvorica osumnjičenih bili su privedeni istražnom sucu.

Državno je odvjetništvo tada pritvor tražilo za sve osim za Poljaka. Pritvor se tražio zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, zbog mogućnosti skrivanja dokumentacije i zbog teških okolnosti u kojima je kazneno djelo počinjeno. Pretragom njihovih stanova i kuća policija nije pronašla nikakve inkriminirane dokaze. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene