Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pranje novca

Optužnica za Brodosplit: Šteta 28 milijuna kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon završene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv Drage Mačeka (1962.), Gorana Vukasovića (1963.) i Ante Luetića (1966.)

Trojac je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti a Drago Maček i zbog poticanja na spomenuto kazneno djelo te protiv trojice prethodno navedenih trojice okrivljenika i još petero hrvatskih državljana M. T. (1965.), I. D. (1967.), H. M. (1972.), D. N. (1954.) i I. C. (1938.), zbog pranja novca.

Pročitajte i ovo Brodosplitov rezidencijalni kruzer Pazili na svaki detalj FOTO/VIDEO Ovo još nije viđeno, a gradit će se u Hrvatskoj: Stan u luksuznoj rezidenciji prodaje se za nevjerojatan iznos Vojska - 4 Brodosplit priča ide dalje Ratna mornarica ima novog kormilara, a politika velike planove, no postoji jedan problem: ''Tko će upravljati novim plovilima?''

>> Protagonisti afere Brodosplit do daljnjega na slobodi

Okrivljenike se tereti da su tijekom 2005. i 2006. godine u Splitu te u Cipru i u Austriji, odnosno da su Vukasović i Luetić kao direktori trgovačkog društva, na traženje Mačeka koji je na strani kupca sudjelovao u završnim pregovorima dva pobočna pisma i brokerski ugovor, a G. V. 15. srpnja 2005.

USKOK optužuje da su osumnjičenici na štetu Brodosplita priskrbili nepripadajuću materijalnu korist u iznosu 4.745.544,80 USD, u protuvrijednosti oko 28.000.000,00 kuna.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene