Članica Nacionalnog stožera Alemka Markotić
Članica Nacionalnog stožera Alemka Markotić Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Prosvjednici su u petak navečer u 19 sati zvonili na vrata članice Nacionalnog stožera Alemke Markotić.


Na prosvjed je i u petak pozvao i preko društvene mreže ga organizirao križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec. Napisao je kako se radi o kućnim posjetima stožerašima.

Vezani članci Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti \ Markotić oštro o nepridržavanju mjera u školama: "Oni koji se žele igrati liječnika - nek si kupe lutku, plastične slušalice i plastičnu špricu" Dino Goleš Sve nove mjere Stožera na jednom mjestu, doznajte detalje: Odnose se na COVID potvrde, turizam, event industriju...

"Obavljen je i drugi kućni posjet, večeras smo bili kod dr. Markotić.
Odbili smo obavijestiti medije o mjestu i vremenu, a i njihovo društvo na akciji.
Jer smo niskog IQ-a pa ne znamo cijeniti njihovu objektivnost i istinoljubivost.
Krvoločno smo pozvonili na zvono, želeći ju bioteroristički pitati da prokomentira mjere kojima se dobrim i poslušnim (ne)zaraznim građanima omogućava 15 minuta u posjeti svom bolesnom djetetu, a ludim antivakserima 0 minuta.
Nitko se nije javio pa smo zapijenjenih usta krenuli po ravnoj Zemlji do policijskog auta koji je parkiran ispred zgrade.
Pitali smo dečke u plavom jesu li tu kao zaštita Alemki Markotić od nas, razbijačke rulje?
Odgovorili su potvrdno.
Zatim smo ih pitali baca li se trenutno javni novac na policijsku stražu pred svim adresama stožeraša?
Odgovorili su šutnjom.
Pitali smo ih sjede li tu cijeli dan čekajući nas, antiznanstvene zombije koji širimo virus?
Odgovorili su šutnjom.
Fun times...
Gdje ćemo sutra?
Capaku?
Božinoviću?
Opet Berošu?
Možda Plenkoviću?
Strepite svi od roditelja koji šeću ulicama i zvone na vrata naših vlastelina, buuuuuuu...", objavio je na Facebooku Pokupec.

 

U četvrtak navečer su roditelji nezadovoljni ograničavanjem posjeta svojoj bolesnoj djeci došli pred vrata obiteljskog doma ministra zdravstva Vilija Beroša.

O prosvjedu se govorilo i u Saboru

SDP-ova Sabina Glasovac istaknula je da je pravo svakoga izraziti nezadovoljstvo, ali na javnim površinama.

"Shvaćam neslaganje s odlukama Stožera i Vlade i pravo svakoga da izraze nezadovoljstvo, ali za to imaju mjesta na trgu, ispred Vlade, Ministarstva zdravstva, ali nikako pred kućama, konkretno u ovom slučaju ministra Beroša, gdje je njegova obitelj, ali i drugi stanari te zgrade koji nisu krivi i zaslužili da im netko remeti javni red i mir", poručila je.

I Matko Kuzmanić iz Kluba socijaldemokrata solidarizirao se s obitelji ministra Beroša, rekavši da sloboda i odgovornost moraju ići zajedno i 'da moramo paziti što pričamo da se ovakve huškačke retorike na kraju ne bi obistinile'.

"Kao čovjek, iako se ne slažem s Berošom i pripadamo potpuno drugačijim političkim opcijama, dajem mu punu podršku i apeliram na sve zastupnike da paze što govore jer imamo odgovornost prema društvu da se ne bi ovakve stvari događale i nečije obitelji ispaštale", istaknuo je Kuzmanić.

Zastupnica platforme Možemo Urša Raukar Gamulin kazala je da nikada ne bi ugrožavala ili na bilo koji način smetala obitelj i privatnu sferu bilo kojeg ministra ili političara.

"Za prosvjede i iskazivanje neslaganja postoji mnogo javnih površina na kojima se to može iskazivati", smatra Raukar Gamulin.

Mostov Marin Miletić mišljenja da su političari javne osobe koje uvijek moraju biti spremne na kritike i iskaze frustracija građana, ali ne i svugdje.

"Svatko nas ima pravo zaustaviti na ulici i reći nam što god želi, to je njihovo legitimno pravo, no, apsolutno je nedopustivo kucati na nečija privatna vrata, dolaziti ispred privatne kuće. I na koncu, ničija djeca ne mogu biti odgovorna za bilo kakve postupke svojih roditelja i držim da je tu prijeđena granica", ocijenio je Mostovac.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju