Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLUKA VLADE

Markotić kupuje lijek protiv bolesti COVID-19: Jedna doza koštat će 15.500 kuna

Vlada je ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemku Markotić za potpisivanje ugovora o nabavi kombiniranog lijeka za liječenje COVID-a proizvođača F. Hoffmann - La Roche.

Nakon što je Europska komisija u pregovorima s proizvođačem lijeka u postupku zajedničke nabave omogućila nabavu kombiniranog lijeka za liječenje bolesti COVID-19, koji se sastoji od kasirivimaba i imdevimaba, svaka pojedina članica Europske unije mora potpisati posebni ugovor s podružnicom kompanije Roche u zemlji isporuke.

Za potpisivanje tog ugovora Vlada je ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti ''Dr. Fran Mihaljević'' Alemku Markotić, čime će se omogućiti nabava lijeka do 31. prosinca.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da na temelju epidemiološke situacije procijenjena mjesečna potreba za lijekom za Hrvatsku iznosi oko 200 doza mjesečno za iduće devetomjesečno razdoblje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna preminle 64 osobe Stožer objavio najnovije brojke, korona dosad uzela više od 10.000 života u Hrvatskoj
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Brojevi neumoljivo rastu Koronavirus divlja Europom: Bilježe se rekordni brojevi preminulih i zaraženih, pooštravaju se mjere na granicama

Cijena lijeka iznosi 2065 eura po dozi (bočici) lijeka bez PDV-a, odnosno 15.501 kuna, tako da za ukupno procijenjenu potrebu doza za devetomjesečno razdoblje treba osigurati 29,29 milijuna kuna s PDV-om u 2021. godini, a sredstva su osigurana u financijskom planu HZZO-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene