Roditelji nezadovoljni ograničavanjem posjeta svojoj bolesnoj djeci došli su pred vrata obiteljskog doma ministra zdravstva Vilija Beroša. O tome se oglasio Beroš.


"Ni Ministarstvo zdravstva niti epidemiolozi nisu ograničili vrijeme trajanja posjeta vašoj bolesnoj djeci. Zato, dragi roditelji, ne kucajte na otvorena vrata ministra. Svaka bolnica i zdravstvena ustanova organizira način i trajanje posjeta vašoj bolesnoj djeci", poručio je ministar zdravstva Vili Beroš grupi roditelja koji su u četvrtak navečer došli pred njegov obiteljski dom prosvjedovati zbog, kako navode u svojim objavama na Facebook grupi, ograničenja posjeta svojoj bolesnoj djeci na 15 minuta.

Vezani članci Dan narcisa Beroš: "Premijer ne, ali ja ću razgovarati sa svima koji imaju nešto reći, ali utemeljeno bez fige u džepu" Vili Beroš Beroš će rasteretiti obiteljske liječnike administrativnih obaveza: "Već su napravljeni konkretni koraci"

Stožer Civilne zaštite i epidemiolozi odredili su da svi roditelji bolesne djece koja se liječe u hrvatskim bolnicama i zdravstvenim ustanovama moraju ispunjavati epidemiološke uvjete kao i svi posjetitelji, odnosno posjedovati EU COVID putovnicu kao dokaz da su cijepljeni ili preboljeli koronu, odnosno da su testirani na COVID-19.

Način organiziranja posjeta bolesnoj djeci, vrijeme posjeta i trajanje organizira svaka od ustanova u skladu sa svojim organizacijskim i prostornim mogućnostima i o tome su dužni obavještavati roditelje malih pacijenata.

"Razumijem nezadovoljstvo roditelja ako se osjećaju nepravedno zakinuti za mogućnosti češćeg ili dužeg posjeta svojoj bolesnoj djeci i uvijek ću, kao liječnik, ministar i roditelj biti uz njih, ali ne mogu prihvatiti način na koji izražavaju svoj protest", rekao je ministar zdravstva pred čiji su obiteljski dom došli prosvjednici.

"Mjesto za rješavanje ovakvih pitanja može biti Ministarstvo zdravstva, a ne domovi članova Stožera ili bilo kojeg državnog tijela. Demokracija podrazumijeva dijalog, propitivanje svih odluka i traženje odgovornosti svakoga od nas koji obavljamo javne dužnosti, ali nasilje nad domovima, prijetnje i ugrožavanje članova naših obitelji i drugih građana ne smije biti obrazac ponašanja. Još je tužnije što se u tu povorku roditelja ukrcavaju i neki drugi koji imaju posve druge ciljeve, a ne dobrobit djece", istaknuo je Beroš.

Prosvjed organiziran preko Facebooka

Na prosvjed je pozvao i preko društvene mreže ga organizirao križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec. Napisao je kako se radi o kućnim posjetima stožerašima.

"Svaki dan u nenajavljeno vrijeme posjetit ćemo kućnu adresu jednog člana stožera na 15 minuta te njima, njihovim obiteljima i susjedima dati do znanja što mislimo o teroru koji provode nad nama, našim obiteljima i susjedima", napisao je Pokupec na Facebooku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju