Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kamo s konjima?

Prosvjed protiv zatvaranja Hipodroma: "Zagreb više ne smije biti Milan Bandić"

Prosvjed Ne dirajte mi Hipodrom (Foto: Dnevnik.hr)
Prosvjed Ne dirajte mi Hipodrom (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prosvjed Ne dirajte mi Hipodrom (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjed Ne dirajte mi Hipodrom (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed \ Prosvjed \"Ne dirajte mi Hipodrom\" (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed \ Prosvjed \"Ne dirajte mi Hipodrom\" (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed \ Galerija 1/4 >>
Zagrepčani prosvjeduju zbog najave zatvaranja Hipodroma. Prosvjed je počeo u 10 sati, a okupilo se nekoliko desetina nezadovoljnih građana.

Ogorčeni su jer je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio gradnju "zagrebačkog Manhattana" na prostoru koji se proteže od Jadranskog mosta na zapadu, rijeke Save na sjeveru, Velesajma na jugu te prostora između zgrade Ine i Mosta slobode na istoku.

U najavi prosvjeda, organizatori ističu kako su se zagrebački arhitekti usprotivili predloženom projektu ističući kako on nije u skladu ni s Prostornim planom uređenja ni s Generalnim urbanističkim planom, na što su u otvorenom pismu upozorili zagrebačkoga gradonačelnika, navodi Fb stranica "Zagreb te zove", "Zeleni odred - forum braniteljske udruge Vidra - veterani i društvena akcija i Udruga građana Siget, u svojem pozivu na prosvjed putem Facebook stranice Ne dirajte mi Hipodrom.

Na prosvjedu se okupilo nekoliko desetaka građana s transparentima:  "Zagreb više ne smije biti Milan Bandić", "Konji odlaze konjusina ostaje", "Sjaši više, jašiš po Zagrebu 19 godina", vrijeme je da siđeš iz sedla".

Inače, vlasnici konja i klubovi koji koriste Hipodrom, dobili su nalog da do 1. prosinca ove godine moraju preseliti svoje konje, no nije im rečeno kamo da ih presele. Tvrde da će to značiti kraj konjičkog sporta u Hrvatskoj.

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prosvjed ne brine. "Ne obazirem se ja na to. Da se ja obazirem na to nikada ništa ne bih napravio. Demokracija je to. Ljudi imaju pravo na prosvjed. Ne živimo mi u Sjevernoj Koreji, mi živimo u Hrvatskoj", kaže Bandić.
 

Aktualno Još nije poznat uzrok nesreće: Vozač kamiona noć je proveo u pritvoru, teško ozlijeđena žena i dalje je životno ugrožena Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Teška nesreća kod Novske (Foto: Radio Nova Gradiška) Foto: Radio Nova Gradiška +0 Kamion koji je prouzročio prometnu nesreću (Foto: Dnevnik.hr) Crna kronika Još nije poznat uzrok nesreće: Vozač kamiona noć je proveo u pritvoru, teško ozlijeđena žena i dalje je životno ugrožena 1/2 >>


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene