Otvorene su ponude potencijalnih izvođača zagrebačkog Manhattana na Savi, a jedna od njih je i tvrtka Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ta grupacija stoji iza projekta Beograd na vodi. Projekt bi trebao stajati oko 500 milijuna eura, donijeti nove sadržaje u Novi Zagreb, ali i odnijeti nešto zelenila.

Galerija


Projekt bi se trebao graditi na prostoru Velesajma u Novome Zagrebu. Zapad novozagrebačkog novog grada bit će Jadranski most, sjever će mu biti Sava, na jugu će mu biti Velesajam, na istoku prostor između Mosta slobode i Inine zgrade. Ponuđači će biti razmatrani od srijede.

Vezani članci Škola, ilustracija U zagrebačkim osnovnim školama osigurani uvjeti za rad, objavljeni brojevi na koje roditelji mogu dobiti sve informacije ovaj vikend Milan Bandić Bandić komentirao obnovu grada nakon potresa: "Nisam zadovoljan. Mi smo mogli još više, a Vlada je mogla tri puta više od nas"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručuje: "Ne interesiraju me imena, interesira me samo da li se prijavilo dovoljno ponuđača da odaberemo najboljeg i da napravimo nešto u ovom gradu".

Kad kaže Manhattan, gradonačelnik se samo malo nespretno izražava, kažu urbanisti. Nije to ništa novo da Velesajam treba u rekonstruciju, da se hipodromu može malo ukrasti, i da kongresne dvorane treba graditi uz zgradu INA-e.

Tihomir Jukić, iz Zavoda za urbanizam Arhitektonskog fakulteta ističe kako su to predviđali i natječaji još u 80-im godinama prošlog stoljeća.

Oprezno napominje kako ipak treba prostor riješiti cjelovito. "Moramo riješiti parkiranje, garaže. Mi smo predlagali da se uvede kružna linija ili tramvaj ili bus".

Filip iz Zagreba na sve kaže ironično: "Još samo koja fontana i super će biti".

"Ništa mi se ne sviđa, mislim da ima dovoljno praznih poslovnih prostora po cijelom gradu", smatra Jasminka, dok Branka nema ništa protiv Bandićeve ideje. "Nekaj se događa, moći ćeš negdje otići, nemaš samo vodu".

Ljiljanu zabrinjava gdje će trkači trčati, ako ne po nasipu. Još će puno vode proteći Savom prije nego što od Jadranskog mosta nizvodno krene pola milijarde eura.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Školjkari trpe veliku štetu zbog norovirusa, a sada kamenicama prijeti nova opasnost

Zdravstvo na aparatima: Hrvatskoj nedostaje oko 12 tisuća medicinskih sestara