Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što su komunalni redari po nalogu gradonačelnika Milana Bandića, naredili cvjećarima na zagrebačkom Cvjetnom trgu da moraju smanjiti prostor na kojemu izlažu cvijeće, građani su odlučili preuzeti stvar u svoje ruke.


Članovi zagrebačkog Foruma mladih SDP-a, u znak potpore cjećarima dijelili su cvijeće građanima, a Zagrepčani su organizirali prosvjed pod nazivom 'Vratimo cvijeće na Cvjetni".

Vezani članci Svijeća u ulazu u zgradu u Bužanovoj ulici Na ulazu u Bandićevu zgradu zapaljen je lampion, na zgradi Poglavarstva crna zastava Pavle Kalinić pred stanom Milana Bandića Nakon vijesti o smrti u Bandićevu zgradu stigli prijatelji i suradnici: "Šokiran sam"

"Ovdje sam zato jer ovo se zvao i uvijek je bio Cvjetni trg, a ovo kaj se sad događa to je kontra cvjetni trg pa sam zato došao da kao Zagrepčanin i građanin da tu izrazim na ovaj način protest", kazao je jedan od prosvjednika.

Na prosvjedu se okupilo oko stotinjak građana.

"Šalju jasne poruke. Protive se odluci Bandića. Na prosvjedu su došli i neki političari, a poruke koje se mogu vidjeti su "Trg bez cvijeća i kita, sve zbog bandita", javlja reporterka Nove TV Ivana Tomić te dodaje kako građani ne prosvjeduju samo zbog Cvijetnog, već i generalno protiv devastacije grada.

Napominje i kako građani da ne vjeruju da će ovi prosvjedi uroditi plodom.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr