Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na 'Danima hrane i tradicijskih proizvoda' u Boćarskom domu, komentirao je optužbe koje je zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino jučer iznijela o aferi Cvjetni trg.


"Ne bih ja komentirao mladoj dami Paladino. Svaki djelatnik u Gradu, a ima ih 24 i pol tisuće, treba čuvati svoje dostojanstvo, dostojanstvo svojih kolega i dostojanstvo gradonačelnika, a gradonačelnik treba čuvati njihovo dostojanstvo i svoje dostojanstvo. Kada se god trese zemlja, onda nešto iziđe iz zemlje", kazao je Bandić.

Vezani članci Juričan ispred ministarstva čeka Malenicu Juričan došao pred Ministarstvo i htio uhititi Malenicu: "Ako bude opiranja, ja sam ga spreman zaustaviti u bijegu i predati policiji" Slika nije dostupna Zrinka Paladino objasnila zašto je dala ostavku: "Odlazim sama jer je to jedini ispravan način"

Podsjetimo, Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, jučer je za cijelu aferu s terasama na Cvjetnom izravno optužila gradonačelnika Bandića koji je, kako je konstatirala, tražio da se postave.

"U demokratskoj zemlji svatko ima pravo na svoj stav, ali gradonačelnik ima svoje dostojanstvo i dostojanstvo svakog službenika", poručio je Bandić na pitanje o optužbama Paladino i hoće li pokrenuti proceduru protiv nje jer je rekla da se sada boji otkaza. Još jedanput je ponovio kako je tu i njegovo osobno prijateljstvo s profesorom Josipom Paladinom, suprugom Zrinke Paladino te zatražio novinare da ga "malo zaštite".

Na pitanje jesu li njene tvrdnje točne, Bandić je rekao da će se "sve doznati na vrijeme" i novinarima poručio - "Pustite".

"A što se tiče ovoga što se dogodilo na Cvjetnom trgu ja sam u četvrtak ujutro prije puta rekao da ću napraviti ono što sam napravio. Jučer je to uklonjeno a idući tjedan će snositi konzekvence ili sankcije oni koji su to učinili. Strpite se i bit će sve onako kako sam rekao. Najbitnije je da smo napravili reda sada tamo i da toga više tamo nema", istaknuo je Bandić.

Dodao je i kako je "od arhitekata Grada i države naručio poseban projekt 'Oplemenjivanja javnih prostora u gradu Zagrebu' koji trebaju imati svoju estetsku dimenziju, funkcionalnu dimenziju i povijesnu dimenziju. I bit će sve o.k".

Na pitanje smatra li sebe odgovornim za Cvjetni trg, Bandić je odgovorio: "Ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu".

Upitan kako to da je o "Horvatinčićevim terasama" na Cvjetnom trgu jedan dan govorio jedno, a drugi dan drugo, Bandić je to opovrgnuo. "Rekao sam isto. Ukoliko je poštovana procedura i zakon, da će biti sve u redu, a ukoliko nije, da će biti uklonjeno."

U vezi s uređenjem Britanskog trga i fontane, Bandić je rekao da će to biti najljepša mala šetnica i odmorište za građane Britanca. "Umjesto parkinga bit će jedan prekrasan park. Pa budite i vi sretni" - poručio je novinarima.

Na novinarsku tvrdnju da Zagrepčane ne zanimaju fontane i možda bi trebalo novac preusmjeriti u neke druge stvari, Bandić je odgovorio: "Vi kada budete gradonačelnik onda ćete to učiniti, a za sada ćete se složiti s čovjekom koji zna viziju, koji ima viziju ovoga grada i koji je napravio najljepše fontane, koje će ostati za povijest. A vi to htjeli ili ne, sretni bili ili nesretni. Kad idete pored fontana ne morate ih gledati, okrenite glavu na drugu stranu", rekao je te istaknuo kako je 80 posto građana za fontane. Poručio je novinarima neka naprave anketu, pa će vidjeti. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju