Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi podaci

Objavljena prosječna zagrebačka plaća, zabilježen kontinuirani rast

Novac
Novac Foto: DNEVNIK.hr
Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za prosinac 2021. iznosila je 8475 kuna, što je nominalno za 3,8 posto više u odnosu na prosinac 2020., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lanjski prosinac na razini Hrvatske, koja je iznosila 7280 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1195 kuna.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za prosinac 2021. isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 13.958 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u proizvodnji odjeće, u iznosu od 4550 kuna.

Pročitajte i ovo Život je u Hrvatskoj sve skuplji - 5 veća stopa inflacije Zašto vaš novac danas vrijedi manje nego prošle godine? "Koliko god nas uvjeravali da plaće rastu, one nikad ne rastu koliko i cijene"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pet posto više nego lani Porasla prosječna plaća u Zagrebu, ovo su djelatnosti s najvišim i najnižim primanjima

Prosječna mjesečna bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za prosinac 2021. iznosila je 11.812 kuna, što je porast za 4,5 posto u odnosu na prosinac 2020. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene