Novac
Novac Foto: DNEVNIK.hr

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za prosinac 2021. iznosila je 8475 kuna, što je nominalno za 3,8 posto više u odnosu na prosinac 2020., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.


U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lanjski prosinac na razini Hrvatske, koja je iznosila 7280 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1195 kuna.

Vezani članci Lokacije Zagreba nakon potresa i danas, nakon tri godine - 2 VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte lokacije Zagreba netom nakon potresa i danas, nakon tri godine Tomislav Tomašević USKOK odbacio kaznene prijave protiv Tomaševića, Korlaeta i Vića zbog javne nabave ZG vrećica: Objasnili i zašto

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za prosinac 2021. isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 13.958 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je isplaćena u proizvodnji odjeće, u iznosu od 4550 kuna.

Život je u Hrvatskoj sve skuplji - 5 Zašto vaš novac danas vrijedi manje nego prošle godine? "Koliko god nas uvjeravali da plaće rastu, one nikad ne rastu koliko i cijene"

Slika nije dostupna Porasla prosječna plaća u Zagrebu, ovo su djelatnosti s najvišim i najnižim primanjima

Prosječna mjesečna bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za prosinac 2021. iznosila je 11.812 kuna, što je porast za 4,5 posto u odnosu na prosinac 2020. godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju