Trinaestu plaću od Vlade traže sindikati javnih službi. Neke države članice Europske unije ne samo da daju 13., već i 14. plaću.


Sindikati javnih službi od Vlade traže 13. plaću, više novca za sistematske preglede i prijevoz, ali i povećanje osnovice za izračun plaća u javnim službama.

Iz Sindikata hrvatskih učitelja traže veći regres, 2000 kuna umjesto dosadašnjih 1500, istaknuli su to danas na konferenciji za novinare. U pregovorima za novi Temeljni kolektivni ugovor.

Mario Puškarić, predsjednik Sindikata policijskih službenika Sindikat u MUP-u kreće u rat, podnose kaznenu prijavu USKOK-u pa tužbu sudu: "Pojedinci najbolje shvate kada ih se imenom i prezimenom udari po džepu"

Sindikati i vlada nastavili pregovore o kolektivnom ugovoru Nastavljeni pregovori o kolektivnom ugovoru: "Očekujemo da na sljedećem sastanku sindikati izađu s konkretnijim zahtjevima"

"Došlo je vrijeme da i Hrvatska uvede 13. plaću. Ne samo za javne službe nego za sve radnike u zemlji. Zato što veliki broj zemalja u EU-u ima ugovoreno kolektivnim ugovorima i primjenjuje se ne samo 13., već 14 plaća kao što je Portugal, zatim imamo u Austriji, Nizozemskoj", izjavio je Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju