Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veći regres, povećanje osnovice...

Sindikati javnih službi od Vlade traže 13. plaću: "Veliki broj zemalja u EU-u to ima u kolektivnim ugovorima"

Trinaestu plaću od Vlade traže sindikati javnih službi. Neke države članice Europske unije ne samo da daju 13., već i 14. plaću.

Sindikati javnih službi od Vlade traže 13. plaću, više novca za sistematske preglede i prijevoz, ali i povećanje osnovice za izračun plaća u javnim službama.

Iz Sindikata hrvatskih učitelja traže veći regres, 2000 kuna umjesto dosadašnjih 1500, istaknuli su to danas na konferenciji za novinare. U pregovorima za novi Temeljni kolektivni ugovor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ispitivanja u unutarnjoj kontroli Sindikat u MUP-u kreće u rat, podnose kaznenu prijavu USKOK-u pa tužbu sudu: "Pojedinci najbolje shvate kada ih se imenom i prezimenom udari po džepu"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna treći krug Nastavljeni pregovori o kolektivnom ugovoru: "Očekujemo da na sljedećem sastanku sindikati izađu s konkretnijim zahtjevima"

"Došlo je vrijeme da i Hrvatska uvede 13. plaću. Ne samo za javne službe nego za sve radnike u zemlji. Zato što veliki broj zemalja u EU-u ima ugovoreno kolektivnim ugovorima i primjenjuje se ne samo 13., već 14 plaća kao što je Portugal, zatim imamo u Austriji, Nizozemskoj", izjavio je Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene