Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjegao nakon nesreće

Cure detalji pronalaska odbjeglog vozača: Pronađen čak 10 kilometara dalje, policija ga je odmah odvezla u bolnicu - "Postoje dvije dimenzije kazne"

Raspliće se klupko oko nedavne prometne nesreće u Slavoniji na cesti između Požege i Mihaljevaca, gdje je 37-godišnjak uzrokovao prometnu nesreću, izvještava reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić.

Nakon četiri dana potrage za 37-godišnjakom koji je automobilom sletio u rijeku kod Požege, policija ga je konačno pronašla

"U tom četvrtom danu potrage za 37-godišnjim bjeguncem, jer to je artikulacija koju policija ponavlja protekla dva dana, doznajemo da ga je policija uhvatila na osnovu dojave čak 10 kilometara od mjesta nesreće koje je napustio, a u kojoj je bio i njegov teško ozlijeđeni suvozač", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić

Pročitajte i ovo Zgrada HEP-a Novi zaplet u aferi HEP Dnevniku Nove TV javio se čovjek koji je podnosio prijave zbog protuzakonitih radnji u poslovanju: "Izjava HEP-a plasirana je isključivo po uputi Frane Barbarića"

"Što se događalo, gdje je spavao, što je jeo i je li imao pomagače, doznat ćemo iz kriminalističke istrage koja je u tijeku, ali ako je imao nekih pomagača, policija nam govori da ako su svjesno pomagali da bi i oni mogli očekivati kaznenu prijavu baš kao što je može očekivati i taj 37-godišnjak. Doznajemo od policije da njega čeka kaznena prijava najvjerojatnije po kriminalističkoj istrazi - kaznena prijava za uzrokovanje prometne nesreće, kao i za napuštanje mjesta nesreće, odnosno nepružanja pomoći", dodao je. 

"Doznajemo i da ga je policija, odmah po uhićenju zapravo odvela u bolnicu. Iz bolnice doznajemo da nije bilo većih tjelesnih ozljeda niti onih opasnih po život. No doznajemo da se požalio na probleme psihičke naravi i da se osjeća rastreseno i izgubljeno. U novinarskim razgovorima s obitelji 37-godišnjaka doznajemo da su u četvrtom danu potrage zahvalili svim ljudima HGSS-a, vatrogascima i policajcima koji su sudjelovali u potrazi jer u ta četiri dana i oni su pomislili da bi možda 37-godišnji vozač u ovoj teškoj prometnoj nesreći mogao tragično i završiti", istaknuo je reporter. 

"Sada slijedi kriminalistička istraga jer se on više ne nalazi u bolnici, već je u rukama policije. Mogu mu prijetiti dvije kaznene prijave - za uzrokovanje prometne nesreće i za bježanje s mjesta nesreće, odnosno ne pružanja pomoći. Policija nam govori da je hrvatski zakon poprilično rigorozan kad je riječ o tome jer to spada u red vozača koji nemaju empatije prema ozlijeđenima", napomenuo je Kovačić. 

Pročitajte i ovo Uragan Idalia - 3 dramatične snimke VIDEO Razorni uragan stvorio kaos na Floridi: "Naručeno je mnogo vreća za mrtve. Očekuju žrtve, ne želim biti jedna od njih"

"Postoje dvije dimenzije kazne koje mogu slijediti za to kazneno djelo, a to su novčana i zatvorska. Ona najviša i najteža u ovakvim slučajevima je 2650 eura, ali može biti i kazna do čak tri godine zatvora. Ako znamo da je 37-godišnji vozač zapravo njemački žitelj koji živi i radi u Njemačkoj, ta će ga kazna itekako skupo koštati. Kriminalistička istraga je u tijeku, sada se čeka riječ policije", zaključio je Kovačić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene