Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Idućih dana nestabilno

Promjena vremena: Stižu pljuskovi i grmljavine, bit će i svježije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom subote je lokalno, ali rijetko bilo pljuskova, no nedjelja bi ipak trebala biti nestabilniji dio vikenda i to pogotovo za kopnene i gorske krajeve te za sjeverni Jadran.

Ukoliko usnimite fotografije ili snimke nevremena, šaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo ih objaviti.

Pročitajte i ovo Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje

Uz pljuskove i grmljavinu zapuhat će sjeveroistočnjak, na Jadranu bura, uglavnom umjerena, pa će i temperatura još malo pasti - barem za koji stupanj. Osim nedjelje, promjenjivo i sa čestim pljuskovima nastavit će se i sljedećih dana, a najviša temperatura u unutrašnjosti bit će od 20 do 22 ili 23 stupnja.

>> Vremenska prognoza: Od sljedećeg tjedna osvježenje!

Blizu nas, u Italiji, nalazi se ciklona koja će se sljedećih dana približavati prema nama i zbog nje će biti tako nestabilno, pogotovo u zapadnijim područjima. Već ujutro može biti grmljavinskih pljuskova, pogotovo u zapadnim područjima i u Gorskom kotaru. U ostalim područjima uglavnom sunčano. Jutarnja temperatura bez većih promjena, između 12 i 15 stupnjeva, u gorju će se spustiti do 9, a u Dalmaciji do najviše 17.

Poslijepodne će biti više oblaka i nestabilno s povremenom kišom, grmljavinom i jačim pljuskovima. Najviše će ih biti u sjevernim i zapadnim područjima unutrašnjosti, a najmanje u Baranji. Zapuhat će i sjeveroistočnjak pa će temperatura biti koji stupanj niža nego danas - od 21 do najviše 23 u zapadnim, a do 26 stupnjeva u istočnim krajevima.

Vrlo promjenjivo bit će i na Jadranu te u gorskim krajeivma s čestim pljuskovima i grmljavinom. Zapuhat će bura, uglavnom samo umjerena. Temperatura između 21 i najviše 23, ali u gorju niža - između 16 i 20 stupnjeva. Najviše sunca bit će u Dalmaciji, a povremeni pljuskovi mogući u sjevernom dijelu. I ovdje će zapuhati umjerena bura, ali na južnom dijelu i dalje će puhati jugo. Temperatura do 26 stupnjeva.

I sljedeći tjedan bit će nestabilno uz čestu grmljavinu i pljuskove koji će najobilniji biti u Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj. Od utorka još malo svježije. Vrlo slično, dakle promjenjivo, bit će i na moru uz česte pljuskove, grmljavinu te jugo koje će u utoak okrenuti na sjeverozapadnjak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene